SKANDAL UOČI OLIMPIJSKIH IGARA: BOJKOT zbog Rusije i Belorusije!

Autor:

Sport

01.02.2023

16:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Baltička zemlja zapretila da će se povući sa Igara u Parizu, ukoliko dve zemlje dobiju pravo da učestvuju.

SKANDAL UOČI OLIMPIJSKIH IGARA: BOJKOT zbog Rusije i Belorusije!

Foto: Tanjug/AP

Logo Olimpijskih igara

Letonija će razmotriti bojkot Ol u Parizu, koje su na programu sledeće godine, ukoliko sportisti iz Rusije i Belorusije budu dobili pravo da učestvuju, nakon ruske invazije na Ukrajinu.

MOK je ranije najavio da planira da dozvoli sportistima iz ove dve zemlje da se takmiče u Parizu, što su osudile brojne države, a najglasnija je bila Ukrajina, koja je takođe zapretila bojkotom Olimpijskih igara.

- Da se Olimpijske igre održe sada i ruskim i beloruskim sportistima bude dozvoljeno da učestvuju na Olimpijskim igrama, letonski tim ne bi išao na ovom takmičenje - izjavio je predsednik Letonskog olimpijskog komiteta Žoržs Tikmers za letonsku televiziju.

Tikmers je svojevremeno osvojio srebrnu medalju u veslanju na OI u Moskvi 1980, koje su mnoge države bojkotovale u znak protesta, nakon što su sovjetske trupe izvršile invaziju na Avganistan.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading