NEZAPAMĆENA TRAGEDIJA: Lavina USMRTILA svetskog šampiona

Autor:

Sport

31.01.2023

10:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veoma tužne vesti stižu nam iz Japana.

NEZAPAMĆENA TRAGEDIJA: Lavina USMRTILA svetskog šampiona

Foto: pixabay.com

Nekadašnji prvak sveta u fristajl skijanju Kajl Smejn (32) poginuo je nakon što ga je zatrpala lavina dok se nalazio na planini.

On je na Hakuba Norikuri skijao sa još trojicom prijatelja, a u jednom trenutku krenula je lavina koja je zatrpala nesrećnog Smejna i jednog od njegovih prijatelja, te su njih dvojica na mestu ostali mrtvi.

Preostala dvojica, srećom su preživela bez većih posledica, i samo su čudom izbegli smrt.

- To je bila noćna mora. Adam, Kajl i još jedan skijaš su pokušali da pobegnu. Adam je 25 minuta bio zatrpan na dubini od jednog i po metra, čudo je kako je to uspeo da preživi. Drugi skijaš je bio nasuprot njega, ali nije preživeo. Kajla je lavina odbacila 50 metara u vazduh, pa ga zatrpala. Nažalost, ni on nije preživeo. U blizini su bili lekari koji su došli da pomognu, ali nije bilo spasa. Adam i ja ćemo ovo da pamtimo do kraja života, ne znam kako ćemo da živimo sa tim slikama u glavi - rekao je Grant Ganderson, koji je snimao Smejnove avanture.

Kajl Smejn je 2015. godine na Svetskom prvenstvu u Krajšbergu osvojio zlato u halfpajpu, a koledž je završio u Sijera Nevadi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading