PETRIĆEV RAPORT IZ BELEKA: Razmišljao sam da izbacim Dijabatea iz tima, ne znam može li Zvezda da gubi bodove!

Autor:

Sport

28.01.2023

18:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šef stručnog štaba Partizana govorio o nastavku sezone i očekivanjima svih u klubu.

PETRIĆEV RAPORT IZ BELEKA: Razmišljao sam da izbacim Dijabatea iz tima, ne znam može li Zvezda da gubi bodove!

Foto: FK Partizan/Miroslav Todorović

Partizanove pripreme u Beleku su zvanično gotove. Kao što to praksa i nalaže na kraju priprema novinarima u Turskoj obratio se trener crno-belih Gordan Petrić.

- Čestitam Svetog Savu svima koji slave i mojoj porodici. Ovih 16 dana u Beleku poslužilo nas je vreme, imali smo odlično vreme, ne znam da li je ikada bilo ovde ovako. Ponašanje igrača i sve planirano, na fizičkom planu, odrađeno je maksimalno. Ako me pitate da li smo zadovoljni - jesmo. Spremni smo za nastavak prvenstva, sigurno! Dosta mladih je dobilo šansu, ne znam da li je neko pre dobijao ovoliku minutažu kao sada. Komibnovali smo. Da li smo pogrešili sa 2 utakmice dnevno, ne znam. Rezultatski, da kažem da nije bitno za mene. Bilo bi lepo da smo dobili neku više. Fizički smo spremni, tu nema problema - rekao je Petrić na početku izlaganja.

Iako je tokom boravka u Beleku često eksperimentisao s izborom tima, već sada zna ko će igrati na staru drugog dela sezone u Kruševcu.

- Znam prvih 11. Pravimo sliku za prvi meč protiv Napretka. Ali to ne znači da će ta ekipa igrati i protiv GAT. Igrači moraju da se ponašaju takmičarski, pogotovo u početku kada odigraju par utakmica pa se stvari iskristališu. Napredak je vrlo nezgodan protivnik, da li će teren dozvoljavati da igramo našu igru, videćemo. Znamo sastav za taj meč - rekao je on i dodao:

- Nisam sigurno uklopio nijednom najboljih 11 ovde u Turskoj. Bio sam obazriv, da svima dam istu minutažu, da mi niko ne zameri da nije dobio šansu. Svi koji su ovde zaslužuju da igraju u nedelju protiv Napretka, ali moraćemo da izaberemo najboljih 11. Jedino tri igrača imala su veću minutažu, Belić, Ilić i Šehović. Oni su najviše igrali. Nismo krili adute. Svako sa svakim igra, da svako ima nekog drugog para sa kojim igra. Bio sam oprezan da svi dobiju šansu da se pokažu. Oni su to i uradili. E, sad videćemo koga ćemo izabrati. Veliku priliku dao je mladim igračima.

- Mislim da su mladi baš dobili šansu, više nego pre. Da budem jasan, svi će se vratiti u omladinsku školu, odigrati utakmice koje treba, imamo mi prvotimce koji će izneti polusezonu. Da se ne lažemo, odluka kluba treba da bude da u narednom periodu damo mladima veću šansu. Time će doći i do oscilacija. Kod nas postoje talenti koji mogu u narednom periodu, godinu, dve, tri, da budu kostur tima. Odluka je naša da to izguramo do kraja. Moramo da prenesemo jasnu poruku navijačima da će doći do toga. Stavljajući te igrače u narednih šest meseci da dobijaju neku veliku minutažu, to nije moguće. Imamo dosta igrača, oni koji su tu će to izvući. Mladi će imati prostora, kao Baždar, Belić, Ilić... Svi ostali, takođe. Da pokažu da mogu da igraju za Partizan, bio ja trener ili ne, to je odluka kluba.

Republika

Foto: FK Partizan/Miroslav Todorović

Gordan Petrić

Uveren je da će njegov tim biti bolji nego u prvom delu sezone.

- Sigurno ćemo biti bolji nego jesenas. Bitna nam je prva utakmica, od Napretka će se dosta toga iskristalisati.

Kapiten Slobodan Urošević neće igrati, zbog kartona, protiv Napretka i Šerifa.

- Nemamo Uroševića, ali Šehović je dobro odradio mečeve i možda je u nekima pokazao da je napredovao u odnosu na pre.

Partizan za sada nije doveo niti jedno pojačanje.

- Ne očekujem ništa, rekao sam već. Ne interesuju me igrači samo da bi došli. Rekao sam da bi bilo dobro da Haziza dođe, on je kvalitetan. Možda ću i duplirati igrače na toj poziciji, ali on je igrač za naredne dve tri godine. Samo kvalitet nam je treba, neko ko je mnogo bolji od trenutnih. Ili neko ko će u narednom periodu da bude bitan, ne mora da igra sada. Imam igrače sa kojima mogu da izguram do juna. Ovi igrači to mogu. Voleo bih da imam mnogo dobre igrače, ali neću da dovodim slične kao što ih imam. Već da bude mnogo, mnogo bolji. Ako može može, ako ne idemo dalje. To je moj stav. Uvek ima neko iznad mene.

Još jednom se dotakao utakmice sa CSKA u kojoj je Parni valjak ispustio remi u nadoknadi drugog poluvremena.

- Nema tu psihologije. Bilo je teško igrati. Prvo poluvreme smo mogli da primimo dva gola i da damo. Vetar je usporavao. Oni su se bolje snašli. Sudija kad je rekao 5 minuta produžetak, bilo mi je čudno. Kao da mu je olakšalo kad smo prmili gol. Šalim se naravno, možda bi bilo lepo da je ostalo nerešeno, ali to ne menja ništa. Bitno da smo spremni. Izbegli smo povrede. I oni koji su bili povređeni su nabili minutažu, Pantić, Traore... 

 Rikardo je poslednji u nizu fudbalera koji su dobili srpski pasoš.

- Drago mi je što je Rikardo dobio pasoš, što stranci uživaju u Srbiji i Beogradu. To je olakšica, ali opet, igraće tim koji mislimo da može da dobije meč. 

Povratak Miloša Jojića u Partizan nije realan.

- Joja je bio na Teleoptiku, hteo sam da potpiše za nas. U tom momentu smo imali problem sa vezistima. On je bio izričit da neće da nastavi saradnju sa Partizanom iz njemu znanih razloga. Ja sam rekao da to mogu da hendlujem, da li on ima neki problem sa navijačima ili bilo kim. Nije realno da potpiše, iako je on kvalitetan igrač i uklopio bi se u svlačionicu i način igre u narednom periodu. On je pokazao da je pravi profesionalac. Naći će klub.

Otkrio je i ciljeve u nastavku sezone.

- Glavni cilj je da igramo fudbal, a ne da se igramo fudbala. Videlo se i večeras da smo se igrali fudbala. Cilj mi je da oni to shvate, a mislim da su hvatali priču. Moraju da odrade posao, da završe to i idu kući. Nekad se igramo fudbala, kod nas to možda i prođe, zbog protivnika i odnosa u kvalitetu. U prednosti smo kako mi tako i Crvena zvezda. Ipak, cilj je da Partizan igra da rivali znaju da će naići na težu priču u odnosu na druge protivnike.

Fuseni Dijabate je na početku pripremama pokazao nedisciplinu.

- Dijabate je kasnio na pripreme. Bio sam izričit da mora klub da obrati pažnju, da u tom trenutku možda hoću i da ga sklonim iz tima. Ali on nije zlonameran, takav je, drugačiji karakter, dobar po duši, ali zaboravlja neke stvari. Protiv CSKA se malo više igrao fudbala. Od meča sa Zvezdom, pokazao da je igrao fudbal na pravi način. Voleo bih da svaku utakmicu igra fudbal, a ne da se igra. Ipak, kod takvih majstora fudbala se i igranje fudbala nekad može oprostiti - iskren je Petrić.

Republika

Foto: Starsport

Fuseni Dijabate

O večitom rivalu i zaostatku u prvenstvu rekao je sledeće:

- Ne znam da li Zvezda može da gubi bodove, ali ima baš dost utakmica. Ekipe su iskusne, dobro nameštene, kao TSC, Vojvodina, Novi Pazar...  Siguran sam, uz novog trenera, da će to dobro postaviti. Neće biti lako igrati te utakmice. Još je mnogo mečeva, da li će Zvezda izgubiti, to me ne opterećuje. Idemo od meča do meča, stvaramo nešto što će biti u junu. Biće tu i mladi igrači, sigurno i Jevremović. 

 Navijači Partizana dugo čekaju na novu pobedu u derbiju.

- Važna je pobeda u derbiju, kao i Zvezdi. Ne opterećujem se time. Imamo Napredak, pa Mladost, zatim Evropa... Stvarno me zanima samo prva naredna utakmica. Bitno da su pripreme prošle u dobroj atmosferi, nije došlo do povreda i sigurno su igrači spremni.

Ekspedicija Crvene zvezde nalazila se pored Partizanove baze u Beleku, ipak to nije previše interesovalo Petrića.

- Nemam pojma. Tu su trenirali prekoputa nas. Mogli smo da se špijuniramo dvogledom. Vidim da imaju problem sa Dragovićem, ali Terza je rekao da je to završio i ja verujem da će tako biti. Ne znam da li će biti jači nego jesenas, kasnije su počeli pripreme. Svako neka duva u svoju čorbu, pa ćemo videti gde ćemo stići. Ima fudbala i posle ove sezone.

Istakao je i dobre partije mladog Mihajla Ilića.

- Ilić je na svim utakmicama bio dobar. Mada, svi su bili u redu. On je igrač koji ima to u sebi, zna da čita igru, može da bude i zadnji vezni. Fizički možda nije dominantan, ali se dobro postavlja. Upoznao sam ga još u mladoj reprezentaciji. Vidi se da ima to nešto. Svi će dobiti prostora. Ako se ja pitam, oni će sigurno imati šansu.

Šerif je Partizanov rival u nokaut fazi Lige konferencija.

- Stižu 30. u Antaliju, igraće tri utakmice. Otišlo im je sedam igrača, ali šestorica nisu ni igrala. Samo jedan bitan ih je napustio. Došla su im dva nova i dovešće ih jošva nova. Klasično igraju u bloku, sa brzim igračima, moramo da budemo obazrivi.

Popularni Big Goksi je osvojio teniski turnir u Beleku.

- Zanimljivi igrači, malo sam baždario, drugačije igrao. Da bi mečevi išli duže i da ne završim odmah. Direktor Kralj je visok, zanimljiv igrač, ali nije imao šanse. Pandur je učitelj i najbolji teniser, čika Miša Radaković isto...

Bata Mirković, Ivan Tomić još uvek mu nisu isplatilo opklade koje duguju.

- Nisu još platili. Ali ušli su u novu godinu sa dugovima. Ima jedno pet ručkova da plate. Znam da su karakterni momci, počeće da me zovu da plate ručkove - u duhovitom tonu zaključio je Petrić razgovor sa novinarima u predivnom Beleku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading