NIŠTA VIŠE NEĆE BITI KAO PRE! Velike promene u najavi!

Autor:

Sport

26.01.2023

09:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

UEFA je na dašanjem zasedanju Izvršnog odbora u Nionu uvela promene u takmičenju Lige nacija koje će stupiti na snagu u septembru 2024. godine.

NIŠTA VIŠE NEĆE BITI KAO PRE! Velike promene u najavi!

Foto: www.profimedia.rs

Liga nacija će biti proširena nokaut rundom koja će se igrati u martu, čime će se stvoriti kontinuitet između grupne faze koja se završava u novembru i završnog turnira koji se igra u junu, prenela je HINA.

Po sadašnjem formatu Lige nacija pobednici grupa Divizije A izborili su plasman na fajnal-for. Međutim, od idućeg izdanja Lige nacija 2024/25. uvodi se četvrtfinale u kojem će pobednici i drugoplasirani iz grupa Divizije A u martu će igrati međusobno kod kuće i u gostima, a pobednici tih susreta kvalifikovaće će se za fajnal-for.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

 

Došlo je do promene i u nižim divizijama. Kao deo promene formata, uvešće se i doigravanje za promociju/ispadanje, pri čemu će trećeplasirane reprezentacije Divizije A igrati protiv drugoplasiranih iz Divizije B, a trećeplasirane ekipe Divizije B protiv drugoplasiranih iz Divizije C.

Utakmice će se igrati kod kuće i u gostima, s tim da pobednici idu u višu, a poraženi u nižu diviziju.

Ostaje isto da u Divizijama B, C i D pobednici grupa napreduju, dok poslednjeplasirane ekipe iz Divizija A, B i C ispadaju u niži razred. Kako Liga C ima četiri grupe, dok Divizija D ima samo dve, dve najlošije rangirane reprezentacije Divizije C automatski će ispasti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading