BIVŠI ASOVI DRHTE OD STRAHA: Uzimali smo te tablete kao slatkiše, a sada su Miha i Vijali mrtvi

Autor:

Sport

20.01.2023

20:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Italijani su veoma uplašeni.

BIVŠI ASOVI DRHTE OD STRAHA: Uzimali smo te tablete kao slatkiše, a sada su Miha i Vijali mrtvi

Foto: Tanjug/AP/Ilustracija

Đanluka Vijali i Siniša Mihajlović

Svetski, evropski, srpski, ali prvenstveno italijanski fudbal su u prethodnih pet nedelja potresle dve velike tragedije.

Prvo je preminuo legendarni Siniša Mihajlović, a ubrzo za njim i Đanluka Vijali.

Nedavno se povodom njihovih smrti oglasio bivši fudbaler Dino Bađo, koji je priznao da je uplašen zbog toga što ne zna šta sve sadrže supstance koje je i on koristio tokom igračke karijere. Zbog toga se pita da li su možda te supstance uticale na zdravlje fudbalera nakon što okače kopačke o klin.

Sada se na njegove reči nadovezao i Masimo Brambati, nekadašnji defanzivac Barija, Torina i Palerma.

- I ja sam uplašen, ali pre 20 godina, kada sam progovorio da sumnjam na doping u olimpijskoj reprezentaciji, dobio sam pismo od Fudbalskog saveza Italije u kojem su mi otvoreno pretili. U društvu nekih čija imena neću pomenuti uzimao sam Mikoren tablete kao slatkiše. Tada to nije bilo zabranjeno, ali posle je i te kako bilo zabranjeno. Takođe sam uzimao i Anemin, supstancu koja nije bila doping, ali čije sam efekte osećao. Nisam osećao umor, bio mi je ubrzan rad srca i imao sam bolje reflekse - rekao je Italijan za tamošnju "Republiku".

Nije krio da se plaši za svoje zdravlje.

Imao sam 20 godina i tada su mi govorili da ću imati bolji učinak na terenu, čak je bilo i trenera koji su se naljutili ako ne pristaneš da uzmeš ono što ti daju. Danas, kada čujem šta se dešava igračima iz mog perioda, pomolim se Bogu za zdravlje - poručio je Brambati.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading