KAKO ODBITI MILIONE!? Sve više SRPSKE DECE potpisuje za Mančester siti, da li zbog novca rizikuju karijeru!?

Autor:

Sport

05.01.2023

16:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Teško je izboriti se za dres "građana" u paklenoj konkurenciji.

KAKO ODBITI MILIONE!? Sve više SRPSKE DECE potpisuje za Mančester siti, da li zbog novca rizikuju karijeru!?

Foto: Tanjug/AP

Igrači Sitija slave gol

Mladi srpski fudbaleri iz godine u godinu potpisuju za bogati Mančester siti, međutim, za sada nijedan od njih nije uspeo da se nametne Pepu Gvardioli. 

Republika

Foto: Tanjug/AP

Pep Gvardiola

Ivan Ilić briljira u Veroni, njegov rođeni brat Luka nastupa za TSC uz Bačke Topole, Filip Stevanović brani boje Santa Klara, Slobodan Tedić tavori u Barnsliju... Poslednji u nizu je Đorđe Gordić koji je od ove zime član Lomela, ekipe iz Siti Grupe. Naime, iako nije zvanično član popularnih "građana" mladi vezista je praktično u filijali kluba iz Mančestera. 

 

 

Osim belgijskog drugoigaša, Siti Grupa pod svojom kontrolom ima još devet klubova širom sveta, Mančester siti kao perjanicu velikog projekta, Njujork siti (SAD), Melburn siti (Australija), Jokohamu Marinos (Japan), Montevideo siti (Urugvaj), Đironu (Španija), Sičuan (Kina), Mumbaj siti (Indija) i Trou (Francuska).

Nekadašnji legendarni fudbaler, a sada pomoćnik Draganu Stojkoviću Piksiju u reprezentaciji Srbije, Ljubinko Drulović, govorio je za naš portal o sve većem broju mladih fudbalera iz Superlige koji karijeru nastavljaju kao članovi Mančester sitija.

Republika

Foto: Starsport

Ljubinko Drulović

- Mislim da Siti to vidi kao investiciju za budućnost, oni ne kupuju samo u Srbiji, već imaju skauting mrežu u čitavom svetu. Tačno je da mali broj njih stigne do prvog tima, ali rizik nije preveliki za "građane", za njih je par miliona evra prava sitnica - rekao je Drulović, a zatim nastavio:

- Možda bi ja izabrao drugačiji put u karijeri, ali kada na adresu klubova iz Srbije stigne ponuda od 2-3 miliona evra, to se teško odbija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading