POSLEDNJE ZBOGOM LEGENDI! Pele sahranjen u rodnom gradu Santosu! (FOTO)

Autor:

Sport

03.01.2023

20:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbalska legenda Pele sahranjen je danas u svom rodnom gadu Santos u Brazilu. Misa je održana na stadionu Vila Belmiro pre nego što je crni kovčeg vatrogasnim vozilom provezen ulicama Santosa.

POSLEDNJE ZBOGOM LEGENDI! Pele sahranjen u rodnom gradu Santosu! (FOTO)

Foto: Tanjug/AP

Pele u otvorenom kovčegu na sahrani

Pored otvorenog kovčega sa telom Pelea na stadionu Vila Belmiro, više od 230.000 Brazilaca, među kojima i predsednik Luiz Injasio Lula da Silva, odalo je danas poštu ''kralju fudbala''. Komemoracija fudbalskoj legendi koji je umro prošle nedelje u 82. godini nakon jednogodišnje borbe sa teškom bolesti, počela je juče.

Ljudi su stajali u dugim redovima ispred stadiona Vila Belmiro gde je Pele proveo veći deo svog života i čekali po dva sata da se oproste i odaju mu počast, saopšteno je ranije iz Fudbalskog kluba Santos. "Živeo kralj", pisalo je na džinovskom transparentu postavljenom na stadionu. Pele je igrao za Santos od 1956. do 1974. godine i postigao više od 1.000 golova. Novi predsednik Brazila Lula da Silva stigao je jutros helikopterom i stao pored Peleovog kovčega, ogrnut brazilskom zastavom, na centru fudbalskog terena.

- Malo Brazilaca je pronelo ime naše zemlje (uspešno) kao on - rekao je Lula prošle nedelje nakon Peleove smrti.

Počast Peleu su odale i druge poznate ličnosti. Predsednik FIFA Đani Infantino, koji je u ponedeljak među prvima stigao na komemoraciju, rekao je da će zamoliti fudbalske saveze širom sveta da nazovu stadione po Peleu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading