SKANDALČINA U BRAZILU! Izblamirali se za ceo život - OPŠTA TUČA na sahrani Pelea! (VIDEO)

Autor:

Sport

03.01.2023

18:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Brazilci pokazali veliko nepoštovanje velikoj legendi.

SKANDALČINA U BRAZILU! Izblamirali se za ceo život - OPŠTA TUČA na sahrani Pelea! (VIDEO)

Foto: Twitter/Printscreen/Metropoles

Tuča na Peleovoj sahrani

Sahrana Pelea, jednog od najboljih fudbalera svih vremena, nije mogla da protekne bez skandala.

Pele, jedini fudbaler koji je osvojio tri Svetska prvenstva, preminuo je 29. decembra u 83. godini u Sao Paulu posle duge borbe sa rakom, a sahrana je u gradu u kom je odradio i u kom se proslavio, a takođe i grad kom je pomogao da postane svetska prestonica fudbala.

Na ulicama Sao Paula tokom kretanja pogrebne povorke ka groblju došlo je do tuče dve navijačke grupe. Navijači Santosa, kluba za koji je nastupao Pele, napali su pristalice velikog rivala Palmeirasa.

Foto: Tanjug/AP

Sahrana Pelea

Veći haos sprečili su pripadnici vojne policije, koji su tom prilikom i priveli nekoliko navijača.

Prema procenama brazilskih medija poslednjem ispraćaju Pelea prisustvuje oko 230.000 ljudi, pa se na ulicama nalazi i veliki broj pripadnika obezbeđenja.

Ipak, sahranu je obeležio još jedan skandal, pošto povorci nije prisustvovao Nejmar, jedan od najboljih brazilskih fudbalera u istoriji.

Fudbaler PSŽ-a ima validno opravdanje jer nije mogao u tako kratkom roku da se organizuje i otputuje u domovinu usred sezone, ali teško da će kome kod kuće to biti dovoljno. Tamošnji sportski novinari smatraju da je on bio u obavezi da dođe i da je mogao da je hteo. Kako navode, naterao je klub u više navrata da ga puste na žurke i to je mogao i sada kada je razlog daleko ozbiljniji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading