ŠOKANTNO PRIZNANJE! Petrić zbog RAKA prekinuo karijeru: "Treba vremena da se psihički sabereš..."

Autor:

Sport

31.12.2022

10:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trener Partizana govorio je o nezgodnoj temi.

ŠOKANTNO PRIZNANJE! Petrić zbog RAKA prekinuo karijeru: "Treba vremena da se psihički sabereš..."

Foto: Starsport

Gordan Petrić tokom meča sa Javorom

Fudbaleri Partizana uspeli su donekle da izvuku sezonu pošto je na klupu seo Gordan Petrić.

Smireni, staloženi i harizmatični stručnjak odveo je crno-bele do evropskog proleća i na taj način smirio navijače kojima je bilo dosta neuspeha posle katastrofalnog starta sezone.

Petrić je bio odličan fudbaler, ali je karijeru završio u ranim igračkim godinama. Sada je, u razgovoru za Informer, otkrio i zbog čega!

Republika

Foto: Starsport

Gordan Petrić

 

U periodu nastupa za Harts (1999-2001) dijagnostikovan mu je melanom (rak kože) zbog čega je bio primoran da ode u prevremenu penziju.

- U 31. godini sam u Škotskoj saznao da imam melanom. Bio sam podvrgnut terapijama interferona. Taj lek se tada pojavio. Doktori su mi rekli da mogu da nastavim da igram, ali da ću stalno osećati umor. Znao sam da me čeka još možda najviše pet godina karijere, a već sam imao porodicu. Presekao sam i ubrzo se povukao - rekao je Petrić, pa dodao:

- Naravno, nisam to očekivao. Treba vremena da se psihički sabereš i organizuješ za ono što te čeka. Doneo sam odluku da prekinem, da se ne stresiram, radi svog zdravlja i svojih najbližih. Imao sam preglede svakih šest meseci i pošto se posle pet godina melanom nije vrato, to je značilo da je gotovo sa njim. Dok sam se lečio, zvao me je Žarko Zečević da dođem u Partizan i postanem generalni sekeretar, ali nisam prihvatio, jer mi je mir bio potreban. Mnogo sam šetao, bio u prirodi, uživao na placu, slušao ptičice...

Republika

Foto: FK Partizan

Gordan Petrić

 

Zaista neverovatna priča trenera koji je na klupu Partizana seo u avgustu ove godine kada je zamenio Iliju Stolicu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading