NASLEDNICI FUDBALSKIH FUNKCIONERA ZAJEDNO NA NOVOM POSLU: Terzić, Mrkela i Babović preuzimaju OFK Beograd

Autor: R. V. B.

Sport

22.12.2022

18:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Terzić, Mrkela i Babović vodiće glavnu reč u OFK Beogradu!

NASLEDNICI FUDBALSKIH FUNKCIONERA ZAJEDNO NA NOVOM POSLU: Terzić, Mrkela i Babović preuzimaju OFK Beograd

Foto: OFK Beograd

Cilj je samo jedan, da se nekadašnji velikan vrati na staze uspeha, na kojima je bio dok nije potonuo, pa grca u dugovima, a igrački kadar je taman jak da se nadmeće u Srpskoj ligi Beograd. Međutim, ovde nije reč o generalnom direktoru Crvene zvezde Zvezdanu Terziću, sportskom direktoru crveno-belih Mitru Mrkeli i biznismenu Miliji Baboviću, već njihovim sinovima Kostadinu, Andreju i Stefanu.

Naime, novi predsednik OFK Beograda biće Momčilo Minić, koji je već bio funkcioner "romantičara", a Kostadin Terzić i Stefan Babović, nekadašnji fudbaler Partizana, biće potpredsednici. Andrej Mrkela imaće istu funkciju, kao i njegov otac na Marakani.

Glavni cilj novog rukovodstva biće da se klub s Karaburme ekspresno popne u rang više, dok je krajnji cilj povratak u elitni srpski rang. Na tom putu naslednici funkcionera imaće podršku iskusnih očeva, što je Zvezdan Terzić i potvrdio za Republiku.

- OFK Beograd je klub koji volim, u njemu sam proveo 27 godina i moja obaveza je da pomognem da se reorganizuje i vrati u Superligu. Ozbiljni ljudi iz sveta biznisa će naknadno biti kooptirani u upravni odbor. Napraviće se ozbiljan petogodišnji plan. Cilj je da OFK Beograd opet bude u vrhu srpskog fudbala i da se na Karaburmi igraju evropske utakmice - rekao je Terzić za naš portal.

Republika

Foto: Starsport

Zvezdan Terzić na "Omladinskom stadionu"

Kada je u pitanju biografija njegovog Kostadina, Mrkelinog Andreja i Babovićevog Stefana, Terza veruje da imaju sve što je potrebno da pomognu. Tu je i dodatni motiv jer su i Zvezdan i Mitar nekada nosili dres "romantičara".

- Kostadin i Andrej su rođeni na tom stadionu. Tu su prohodali i oni imaju obavezu i treba da se uključe u rad kluba. Najveće pojačanje biće Stefan Babović, koji je bio igrač OFK Beograda, i njegov otac Milija, koji je deset godina bio potpredsednik i sponzor OFK Beograda. Porodici Babović je fudbal u krvi, a OFK neizmerno vole - dodao je Terzić.

Jedna od ideja je da OFK Beograd i Zvezda tesno sarađuju, a crveno-beli će i igrački pomoći "romantičarima".

Kumovi jedan kraj drugog

Nekima je uši zaparalo to što će sin funkcionera Zvezde i bivši fudbaler Partizana raditi zajedno, ali je Zvezdan otkrio malo poznatu vezu između porodica Terzić i Babović.

- Milija Babović je pre 25 godina krstio Kostadina, a prošle godine i njegovog sina Vuka - rekao nam je Terza.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading