JAVIO SE MIHIN UČITELJ: Ovo je dan koji nikada nisam želeo da doživim

Autor:

Sport

16.12.2022

20:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

I dalje u neverici.

JAVIO SE MIHIN UČITELJ: Ovo je dan koji nikada nisam želeo da doživim

Foto: Tanjug/AP

Siniša Mihajlović i Roberto Manćini su kao igrači nosili dresove Sampdorije i Lacija, a kasnije ga je legendarni Italijan na neki način povukao u trenerske vode, kada ga je imenovao za asistenta na klupi Intera.

Obojica su kasnije nastavili svojim trenerskim vodama, a prijateljstvo je bilo sve snažnije kako su godine odmicale. Zbog toga nema mnogo ljudi iz sportskog sveta kojima je tragična vest teže pala od Manćinija.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Roberto Manćini na treningu reprezentacije Italije

 

- Ovo je dan koji nikada nisam želeo da doživim, jer sam izgubio prijatelja sa kojim sam delio skoro 30 godina svog života, na terenu i van njega. Nije fer da je tako strašna bolest odnela čoveka od 53 godine koji se borio kao lav do poslednjeg trenutka. Baš kao i nekada na terenu. I upravo tako će Siniša uvek ostati uz mene, čak i ako ga nema, kao što je bio u Đenovi, Rimu i Milanu, kasnije čak i kada je išao različitim putevima - poručio je Manćini.

Siniša Mihajlović je danas u Rimu izgubio bitku sa leukemijom, sa kojom se borio tri i po godine. Čitava fudbalska planeta se danas oprašta od legendarnog fudbalskog asa.

Podsetimo, Siniša Mihajlović je rođen 20. februara 1969. godine u Vukovaru, a profesionalnu fudbalsku karijeru počeo je 1988. u Vojvodini. U decembru 1990. kupila ga je Crvena zvezda za milion maraka, što je bio apsolutni rekord u jugoslovenskom fudbalu. U dresu crveno-belih više je igrao po sredini, a tek odlaskom u Romu, leta 1992, počinje da igra na poziciji "levog beka". Dve godine kasnije je u Sampdoriji, i tu je "libero". Sledi angažman u Laciju, a kopačke o klin okačio je u Interu.

Za našu reprezentaciju odigrao je 63 utakmice, a uspeo je 10 puta da se upiše u strelce. Gotovo celu trenersku karijeru proveo je u Italiji. Trenirao je ekipe kao što su Inter, Bolonja, Katanija, Fiorentina, Sampdorija, Milan, Torino i na kraju Bolonja sa kojom se prilično burno razišao. Takođe, u periodu od 2012. do 2013. godine bio je selektor reprezentacije Srbije, a 2018. godine je imao kratak izlet u Portugal kada je bio trener Sportinga iz Lisabona.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading