Fudbalski savez Srbije doneo VAŽNU ODLUKU posle kraha u Kataru!

Autor:

Sport

15.12.2022

15:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Konačno su se oglasili.

Fudbalski savez Srbije doneo VAŽNU ODLUKU posle kraha u Kataru!

Foto: Starsport

Dragan Stojković Piksi na utakmici Srbija - Brazil

Tradicionalna svečanost Fudbalskog saveza Srbije (FSS) na kojoj će biti proglašeni najbolji igrač i trener godine održaće se u prvoj nedelji februara.

Priznanje "Zlatna lopta" biće dodeljeno po povratku reprezentacije iz Los Anđelesa, gde će 25. januara odigrati prijateljski meč protiv selekcije Sjedinjenih Američkih Država.

Republika

Foto: Starsport

Fudbalska reprezentacija Srbije

 

Sve ovo začudilo je fudbalsku javnost jer se ceremonija podele priznanja najboljima deli uglavnom u decembru, pa su se mnogi zapitali da li će dodele uopšte i biti. Ipak, iz Fudbalskog saveza Srbije stigla je potvrda da će se, ovaj put sa zakašnjenjem, priznanja ipak podeliti.

Najboljeg fudbalera i trenera Fudbalski savez Srbije zvanično bira od 2005. godine, a poslednji osvajači bili su selektor Dragan Stojković Piksi i kapiten reprezentacije Dušan Tadić.

Republika

Foto: Starsport

Dragan Stojković Piksi

 

Za sada nije poznato ko će dobiti nagradu za ovu godinu, ali nezvanično, favoriti su ponovo Stojković i Aleksandar Mitrović. Od 2019. godine priznanje se dodeljuje i najboljoj fudbalerki, a poslednji laureat bila je Jelena Čanković.

Svečanost nije održana samo 2020. godine zbog pandemije korona virusa.

Prvi dobitnici 2005. godine bili su Nemanja Vidić i Ilija Petković, a rekorderi su Dušan Tadić sa tri među fudbalerima, a Dragan Stojković i Vladan Milojević sa po dve "Zlatne lopte" među trenerima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading