ISTORIJA SE PONAVLJA? Juventusu preti IZBACIVANJE u Seriju B!

Autor:

Sport

06.12.2022

11:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Katastrofa crno-belih iz Torina se samo nastavlja.

ISTORIJA SE PONAVLJA? Juventusu preti IZBACIVANJE u Seriju B!

Foto: Tanjug/AP

Snuždeni igrači Juventusa

Fudbalski klub Juventus mogao bi da se suoči sa izbacivanjem u italijansku Seriju B, baš kao što je to bio slučaj 2006. godine.

Ekipa iz Torina je u centru skandala zbog finansijskih malverzacija u slučaju ugovora Kristijana Ronalda, a tužilaštvo je pokrenulo istragu zbog sumnjivog poslovanja "Stare dame", u periodu od 2018. do 2020, tokom kojeg je klub imao enormne gubitke.

Foto: www.profimedia.rs

Dušan Vlahović i Leo Bonući u dresu Juventusa

Čitava uprava, na čelu sa Andreom Anjelijem je pre nekoliko dana podnela ostavke, a ovu temu komentarisao je Matija Grasani, stručnjak za sportsko pravo.

- Ovo je najozbiljnija istraga kojoj je Juventus ikada bio podvrgnut, možda čak i ozbiljnija od 'kalčopolija' 2006. Nezakonite aktivnosti pokrivaju područja pravila berze, kao i korporativnih i sportskih pravila. To je bez presedana. Juventus rizikuje ne samo novčanu kaznu. Prema zakonu, moguće je izbaciti ekipu iz Serije A - rekao je Grasani.

Foto: Tanjug/AP

Andrea Anjeli je podneo ostavku na mesto predsednika Juventusa

Ovaj stručnjak je takođe dodao i da timu, osim izbacivanja u drugu ligu, preti i oduzimanje titule prvaka.

- Pravila predviđaju da ako se registracija za prvenstvo ostvari izmenama dokumenata, privatnim aranžmanima koji odlažu plaćanje igrača u sezoni 2021/2022. ili čak fiktivnom otkazu, klub može da bude isključen iz prvenstva i izgubiti titulu prvaka Italije - završio je Grasani

Podsetimo, Juve je u Seriju B bio izbačen i zbog afere “Kalčopoli”, zbog koje su mu oduzete titule iz 2005. i 2006. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading