VAN DAJK OTVORIO DUŠU: Ni Mesi, ni Aguero - ON mu je bio najteži protivnik u karijeri!

Autor:

Sport

11.11.2022

09:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Virdžil van Dajk i dalje pamti bitke sa sjajnim napadačem.

VAN DAJK OTVORIO DUŠU: Ni Mesi, ni Aguero - ON mu je bio najteži protivnik u karijeri!

Foto: Tanjug/AP

Milan Pavkov i Virdžil Van Dajk

Holandski reprezentativac, koji trenutno nastupa za ekipu Liverpula, otvorio je dušu i priznao ko mu je bio najteži protivnik u karijeri.

- Protiv Žirua sam se uvek mučio. Imao sam osećaj da ga ''imam'', ali je nekako uvek uspeo da postigne gol protiv mene i to u dresovima Arsenala, Čelsija ili reprezentacije Francuske - izjavio je Van Dajk.

Foto: Tanjug/AP

Olivije Žiru je aktuelni šampion Italije sa ekipom Milana

Olivije Žiru je u Premijer ligi nastupao za Čelsi i Arsenal, a Van Dajk se priseća i reprezentativnih duela sa snalažljivim golgeterom.

- Te sezone smo pobedili Čelsi 5:2. Vodili smo 3:0, a onda je Žiru opet postigao gol. Neverovatan je. Igrao sam protiv Lionela Mesija, Serhija Aguera... Erling Haland je mnogo opasan, jer ima sve kvalitete, ali mi je Žiru uvek bio najteži protivnik - dodao je fudbaler Liverpula.

Van Dajk se ipak nije opredelio za Milana Pavkova, koji ga je poprilično namučio u čuvenom meču u Beogradu, a meč je završio sa dva gola.

Sjajni špic je karijeru počeo u ekipi Grenobla, a u Francuskoj je igrao još i za Tur, Istr i Monpelje. Posle godine proboja u Monpeljeu, Žiru se seli u Premijer ligu, gde je najveći trag ostavio u Arsenalu, gde je igrao šest godina. U dresu "tobdžija" je odigrao 180 mečeva, na kojima je postigao 73 gola.

Posle Arsenala se seli u redove Čelsija, gradskog rivala, u kom je postigao 17 golova. Trenutno nastupa za Milan, sa kojim je prošle sezone osvojio titulu u Serija A.

Takođe, Olivije Žiru je i prvak sveta sa reprezentacijom Francuske, za koju je postigao 46 golova, na čak 116 odigranih mečeva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading