Partizan igra protiv kluba iz NEPRIZNATE DRŽAVE!

Autor:

Sport

07.11.2022

16:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crno-beli na velikom iskušenju.

Partizan igra protiv kluba iz NEPRIZNATE DRŽAVE!

Foto: Starsport

FK Partizan Fuseni Dijabate

Partizan je saznao ime rivala u šesnaestini finala Lige konferencija.

Crno-beli će pokušati da eliminišu Šerif i ako je suditi prema vrednosti timova, četa Gordana Petrića u velikoj je prednosti.

Ipak, sasvim sigurno biće na velikom iskušenju protiv tima iz Tiraspolja. Partizan će igrati protiv kluba iz glavnog grada Pridnjestrovlja, dela Moldavije koji je faktički nepriznata država sa svojom granicom i valutom drugačijom u odnosu na ostatak Moldavije.

Ovaj deo se otcepio od Moldavije 2. septembra 1990. godine, ali država nije priznata i pored toga kao valutu koriste rublje, umesto moldavskog leja. Čak postoji i granica između Tiraspolja i Kišinjeva.

Republika

Foto: Tanjug/AP

FK Šerif Tiraspolj

 

Tim iz Humske će u Tiraspolj 16. februara 2023. godine i biće gost na prvom meču, ali neće igrati u Tiraspolju. Susret će biti odigran u Kišinjeva, dok je revanš sedam dana kasnije u Beogradu. Prvi čovek Šerifa, Viktor Gušan, nekada je bio u samom vrhu KGB-a, a odmah po osnivanju klub je krenuo da beleži odlične rezultate. Sada Šerif u svojim vitrinama ima 20 titula, 11 kupova i sedam superkupova Moldavije.

Od klubova iz Srbije igrao je ukupno šest puta, po dva puta protiv Zvezde, Vojvodine i Partizana, a ostvario je po dve pobede, dva remija i dva poraza.

Viktor Gušan ima status alfe i omege, kako u Šerifu, tako i u celom Tiraspolju, ali i Pridnestrovlju, pa osim kluba njegova korporacija poseduje i mnoge kafiće, restorane, tržne centre...Sami igrači na raspolaganju imaju čak tri stadiona i fenomenalne uslove za igru i treninge. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Navijaci

07.11.2022 18:29

Pojacanja I prolazimo.