ŠOK ZA HRVATE: Preti im IZBACIVANJE zbog ustaških pokliča?!

Autor:

Sport

04.11.2022

12:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovome se svakako nisu nadali.

ŠOK ZA HRVATE: Preti im IZBACIVANJE zbog ustaških pokliča?!

Foto: Tanjug/AP

Hrvatski navijači

Fudbalski klub Sidnej junajted, koji se takmiči u nižim ligama Australije, kažnjen je sa 15 hiljada dolara, jer su njegovi navijači uzvikivali ustaške pokliče na meču finala kupa Australije, u kom je Sidnej poražen sa 2:0 od ekipe Mekartura.

Finale kupa je odigrano 1. oktobra ove godine, a na toj utakmici se desio ovaj skandalozni događaj. Navijači su sa visoko podignutim desnicama pevali "Za dom spremni" i to tako što su se dovikivali sa jednog na drugi kraj tribine, pri čemu je jedna strana vikala "Za dom", a druga bi se nadovezala sa "spremni". Posle toga su međusobno aplaudirali.

Iako nastupaju u ligi Australije, Sidnej je klub koji su osnovali hrvatski doseljenici u Australiju, pa za klub uglavnom navijaju Hrvati, koji trenutno žive u ovoj državi. Takođe, i veći deo tima je poreklom iz Hrvatske.

Australijski savez osudio je ponašanje navijača kao "izrazito uvredljivo" i istakao da će u slučaju da se incident ponovi možda klub možda biti izbačen iz lige.

Australijski savez će novac koji Sidnej Junajted uplatiti na ime kazne iskoristiti da finansira edukacije, radionice i materijale koji se bave suzbijanjem diskriminacije u australijskom društvu. Klub će biti dodatno kažnjen, oduzeće mu se bodovi i biće izbačen iz Kupa na tri godine ako ne ispuni pet uslova koje je savez postavio.

Ukoliko tražite mesto sa širokom ponudom sportskog klađenja, najvećim kvotama kao i velikim izborom bonusa i promocija, predlažemo vam da posetite AdmiralBet sajt. Već na samom početku, za sjajan start i zabavu, čeka vas prvi pravi Slot i Sport bonus dobrodošlice u iznosu od 1000 dinara bez depozita.

Inače, klub je osnovan pod imenom Sidnej Hrvatska, ali je morao da promeni svoj naziv, jer Australija više nije dopuštala nacionalni predznak u imenima timova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading