MRKELA PRED MONAKO: Uspeh je i plasman u Ligu konferencija, ali....

Autor:

Sport

02.11.2022

10:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oglasio se pred put.

MRKELA PRED MONAKO: Uspeh je i plasman u Ligu konferencija, ali....

Foto: Vladimir Zogović

Fudbaleri Crvene zvezde u četvrtak od 18:45 gostuju Monaku u presudnoj utakmici za opstanak u Evropi.

Sportski direktor srpskog šampiona Mitar Mrkela obratio se okupljenim novinarima na aerodromu Nikola Tesla uoči polaska za Monte Karlo.

- Sa ovom utakmicom završavamo učešće u grupnoj fazi Lige Evrope, nadam se sa uspehom i prolaskom u nok-aut fazu. Idemo na pobedu i da damo sve od sebe. Mislim da smo odigrali dosta dobrih utakmica u ovoj grupi. Rekao sam već nekoliko puta da, lično, jedino nisam zadovoljan utakmicom u Trabzonu. Utakmice koje smo izgubili, protiv Monaka u Beogradu i Ferencvaroša u Budimpešti, su bile dobre utakmice na kojima nismo zaslužili poraze. Najteže gostovanje je ovo u Monte Karlu, ali verujem u ekipu i stručni štab i da možemo da uradimo dosta i prođemo grupu.

Republika

Foto: Vladimir Zogović

Fudbaleri Crvene zvezde na aerodromu Nikola Tesla

Crveno-beli ne zavise od sebe kada je u pitanju osvajanje drugog mesta u grupi, već će morati da osluškuju i dešavanja iz Turske.

- Nikad se nisam bavio onim što nije do nas. Do nas je da odigramo dobru utakmicu, pobedimo i ostvarimo dobar rezultat, a videćemo šta će se dešavati u Turskoj.

Mrkela smatra da bi uspeh bio i prolazak u Ligu konferencija, ali...

- Želja je bila da prođemo grupu i nastavimo u Ligi Evrope, ali videćemo šta će se desiti. Uspeh je iako se ode i u nok-aut faze Lige konferencija, ali primarni cilj je Liga Evrope.

Seku Sanogo se oporavio od povrede.

- On je medicinski okej, trenirao je sa ekipom, ali mu fali takmičarskog ritma.

Monako igra dosta promenljivo ove sezone.

- Oni imaju dosta dobru ekipu, doveli su dosta dobrih igrača i sigurno je da su u nekoj fazi uigravanja u ovoim trenutku. Ali, verujem u nas i u ono što mi možemo da uradimo, a ne što neko drugi neće uraditi.

Ekipa Filipa Klemena je izuzetno fizički i atletski dominantna, ali Mrkela smatra da Zvezda i tu ima svoje adute.

- Imamo mi dosta brzih igrača koji mogu da odgovore na tu brzinu. Naravno, Monako je dobro selektirana ekipa sa velikim brojem igrača koji imaju izuzetne atletske sposobnosti, ali smo u Beogradu pokazali da možemo da igramo sa njima. Verujem da možemo da napravimo dobar rezultat ukoliko utakmica bude ista kao ona u Beogradu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading