TRAGEDIJA: Nekadašnji reprezentativac izgubio najvažniju bitku - borba za život trajala je tri nedelje!

Autor:

Sport

22.10.2022

11:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon dijagnostikovanja hidrocefalusa, nekadašnji japanski reprezentativac u fudbalu hospitalozovan je početkom oktobra meseca.

TRAGEDIJA: Nekadašnji reprezentativac izgubio najvažniju bitku - borba za život trajala je tri nedelje!

Foto: Pixabay

Sveća

Masato Kudo je pre tri nedelje hitno podvrgnut hirurškom zahvatu na mozgu i nakon toga usledila je velika borba za život nekadašnjeg japanskog fudbalskog reprezentativca koja je tragično okončana, saopštio je njegov klub Tegevajarao Mijazaki.

Kudo je rođen u Tokiju 6. maja 1990. godine, a sa deset godina postao je igrač ekipe Kašive za koju je kao profesionalni fudbaler nastupao od 2009. do 2015. godine.

U domovini je još nastupao za Hirošimu i Jamaguči, a kao internacionalac je nastupao za kanadski Vankuver i australijski Brizbejn.

Važio je za jednog od najboljig japanskih golgetera, a za nacionalni tim nastupio je četiri puta i bio strelac dva pogotka.

 

 

Tokom boravka u Vankuveru, tokom jednog od susreta teško je povređen kada se sudario glavama sa protivničkim igračem nakon čega je ostao nepomično da leži na travi.

Kako prenose japanski mediji nakon hirurškog zahvata došlo je do komplikacija prouzorovanih hidrocefalusom. 

Hidrocefalus je inače naziv za proširenje komora mozga kome je prethodilo povišenje pritiska u centralnom nervnom sistemu zbog povećane količine cerebrospinalnog likvora.

 

 

Od japanskog fudbalera oprostili su se i fudbaleri Brizbejna ističući dres sa njegovim imenom tokom danas odigrane utakmice.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading