HRVATSKA U SUZAMA: Preminuo član šampiosnke generacije zagrebačkog Dinama!

Autor:

Sport

27.09.2022

06:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tužna vest stiže iz Zagreba.

HRVATSKA U SUZAMA: Preminuo član šampiosnke generacije zagrebačkog Dinama!

Foto: pixabay.com

Sveće, ilustracija

Legendarni fudbaler zagrebačkog Dinama, Zlatan Arnautović preminuo je u svom domu u hrvatskoj prestonici u ponedeljak 26. septembra u 68. godini života, prenose hrvatski mediji.

Arnautović je rođen 13. decembra 1954. godine u Bihaću, a u redove zagrebačkih "Modrih" stiže iz banjalučkog Borca 1981. godine. Veća naredne sezone Sa Dinamom stiže do zvanja šampiona SFR Jugoslavije, što je ujedno bio i poslednji šampionski pehar zagrebačke ekipe u okviru nekadašnje, velike Jugoslavije.

Već narednog leta, Arnautović sa ekipom Dinama stiže i do pehara u nacionalnom kupu. "Modri" su u finalnom meču na stadionu Crvene zvezde savladali ekipu Sarajeva rezultatom 3:2.

Foto: Facebook.com/Istorija ex Yu fudbala

Zlatan Arnautović (1954 - 2022)

 

Po odlasku iz Zagreba nastupao je za istanbulski Bešiktaš.

Nakon okončanja igračke karijere posvetio se trenerskom pozivu. Radio u Jedinstvu, Lokomotivi, Gorici, Oštrecu, Zlataru.

Treba napomenuti da je i pored činjenice da je bio odbrambeni fudbaler, tokom karijere postigao 18 pogodaka, a kuriozitet je da je sve golove postigao glavom.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading