NEVIĐENA DRAMA U ITALIJI: Kako je Deki ovo PREŽIVEO? (FOTO)

Autor:

Sport

20.10.2022

19:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Buran meč pripao Sampi, Askoliju za dlaku izmakla senzacija!

NEVIĐENA DRAMA U ITALIJI: Kako je Deki ovo PREŽIVEO? (FOTO)

Foto: Starsport

Fudbaleri Sampdorije plasirali su se u osminu finala Kupa Italije dramatičnim trijumfom nad Askolijem na stadionu "Luiđi Feraris", boljim izvođenjem penala - 9:8.

Prethodno je nakon 120 minuta igre rezultat bio 2:2, a izjednačenje četi trenera Dejana Stankovića doneo je Kaputo pogotkom u 119. minutu susreta.

Vere je doneo Sampi prednost na startu meča, a izjednačio je Kolokolo, golom u 33. minutu. Askoli je bio na pragu senzacije u 110. minutu, kada je Donati "šokirao" Đenovu, ali se domaćin izvukao u samom finišu i tokom "penal ruleta". 

Penali su stvarno bili rulet, a na kraju je heroj postao golman Sampdorije Nikila Kontini. Prvo je u petoj seriji dodatno odložio neizvesnost, a onda je bio igrač odluke u 11 seriji. Prvo je savladao svog kolegu Enrika Guarnu, a onda mu je zaustavio odlučujući jedanaesterac.

 

 

Sampdorija će se za plasman u četvrtfinale najmasovnijeg takmičenja na Apeninima boriti sa Fiorentinom.

 

Bio je ovo Dekijev treći susret na klupi Đenovljana, najpre je remizirao sa Bolonjom (1:1), a potom je poražen od Murinjove Rome sa minimalnih 1:0.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading