Golovi, preokreti, jedanaesterac, crveni karton: Derbi kola pripao Partizanu!

Autor:

Sport

16.10.2022

18:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sjajan derbi meč 15. kola Super lige Srbije odigran je na stadionu u Humskoj.

Golovi, preokreti, jedanaesterac, crveni karton: Derbi kola pripao Partizanu!

Foto: Starsport

Sjajna utakmica odigrana je u derbi meču 15. kola Super lige Srbije.

Nakon velike borbe puleni trenera Gordana Petrića stigli su do trijumfa kojim su nastavili poteru za Večitim rivalom, a istovremeno su sa nova tri boda na tabeli superligaškog karavana pretekli ekipu sa Banovog brda.

Tokom prbvog poluvremena, na stadionu u Humskoj je viđena prava uspavanka. Tek nakon gola koji su "Brđani" postigli sa "bele tačke", igra se rasplamsala, a da domaćin ne ode na poluvreme sa rezultatskim deficitom pobrinuo se Kristijan Belić.

Kada je Andrija Pavlović već u uvodnim trenucima nastavka igre zatresao mrežu ekipe sa Banovog brda, činilo se da je i pitanje pobednika rešeno. Međutim, 15 minuta pre kraj meča usledio je novi šok za crno-bele. Na centaršut Docića, Drezić trese mrežu i činilo se da će jedan bod otići sa Topčiderskog brda.

Mogli su gosti lako da stignu do preokreta, ali je Kristijan Belić sprečio Ovusua u izglednoj prilici, a samo par minuta kasnije spretni Urošević ponovo trese mrežu Nemanje Belića i donosi crno-belima tri važna boda.

 

Partizan - Čukarički

3:2 (1:1)

/Belić 42`, Pavlović 47`, Urošević 85` ; Docić 38`(11.m), Drezgić 75`/

 

- Drugo poluvreme:

Kraj utakmice.

Igraće se još četiri minuta u Humskoj.

88. min: Žuti karton i za Traorea zbog oštrog starta.

87. min: Ovusu dobija drugi žuti, a samim tim i crveni karton. Sudija je pokazao da je mu je fudbaler Čukaričkog ironično aplaudirao.

85. min: GOOOOOL: Partizan ponovo stiže do prednosti. Mrežu Čukaričkog zatresao je Urošević - 3:2.

 

 

82. min: Iz igre izlazi Belić, a na teren će Samed Baždar.

82. min: Žuti karton za Rikarda zbog protesta.

80. min: Neverovatna prilika za Čukarički. Krenuo je Ovusu sa polovine igrališta sam ka golu Partizana, ali je Belić u poslednjem trenutku fantastično intervenisao i sprečio siguran pogodak.

75. min: GOOOOOL: Centaršut Marka Docića, a Uroš Drezgić je glavom zakucao loptu u mrežu - 2:2.

 

 

72. min: Sjajan udarac Alekse Jankovića, ali je lopta prohujala tik pored stative golmana Pavlovića. Zbog protesta Janković je dobio žuti karton.

70. min: Iz igre izlazi Andrija Pavlović. Umesto njega na teren će Hamidu Traore.

64. min: Samjuel Ovusu dobija žuti karton.

64. min: Rikardo pogađa okvir gola nakon dodavanja Meniga.

61. min: Sjajna prilika za Ivanovića. Viktor Rogan je uputio centaršut sa pozicije desnog krila, ali je Đorđe Ivanović u povoljnoj prilici loše loptu zahvatio glavom i prilika je otišla u nepovrat.

57. min: Izmena u ekipi Čukaričkog. U igru ulazi Đorđe Ivanović umesto Stefana Kovača.

55. min: Sjajna prilika za Čukarički. Savladao je Badamosi i golmana Partizana, ali je gol sprečio na gol liniji Svetozar Marković.

54. min: Sjajna prilika i za Rikarda, ali je napadač Partizana loše zahvatio loptu i ona je završila preko gola.

53. min: Žuti karton za Nemanju Tošića.

52. min: Uspeo je Badamosi da uđe u šesnaesterac domaćina iskosa sa leve strane, ali je uputio loš centaršut. Samo prvi korner za "Brđane" na ovom susretu.

47. min: GOOOOOL: Sjajan centaršut Živkovića i Andrija Pavlović postiže pogodak za preokret - 2:1.

 

 

Počinje drugo poluvreme.

Pre starta drugog poluvremena trener Gordan Petrić pravi dve izmene. U igru ulaze Natho i Rikardo, a iz igre izlaze Andrade i Fesja.

U redovima Čukaričkog u igru će ući Aleksa Janković. On će zameniti Ndiajea.

- Prvo poluvreme:

Kraj prvog poluvremena.

 

 

Dva minuta nadoknade vremena u prvom poluvremenu.

45. min: Velika prilika za potpuni preokret. Šutirao je Pavlović, ali je Belić sačuvao gol Čukaričkog.

42. min: GOOOOOL: Partizan stiže do izjednačenja. Strelac je Belić koji se sjajno snašao u kaznenom prostoru "Brđana".

 

 

38. min: GOOOOOL: Docić pogađa. Čukarički stiže do prednosti.

 

 

Jedanaesterac za Čukarički.

36. min: Prvu ozbiljniju akciju izveli su fudbaleri Čukaričkog. Nakon udarca Badamosija lopta je u ruku udarila odbrambenog igrača Partizana, Svetozara Markovića. VAR će presuditi.

30. min: Sjajna prilika za Partizan. Urošević je uposlio Andriju Pavlovića, ali je njegov udarac sa ivice šesnaesterca završio visoko preko gola. Promene rezultata nema.

22. min: Konačno malo uzbuđenja u Humskoj. Sjajno je kroz sredinu prošao Menig, uputio loptu ka Diabateu, ali je njegov udarac iskosa sa desne strane izblokiran.

10. min: Prvi udarac ka golu Čukaričkog. Šutirao je Kvinsi Menig sa 18 metara, ali je lopta završila daleko od gola golmana Nemanje Belića.

7. min: Prvi korner za Partizan, ali je Marko Živković uputio loš centaršut i lopta je završila u gol-autu.

Prvih pet minuta igre proteklo je uglavnom u ispitivanju snaga na sredini terena. Niti jedan udarac nije upućen ka golu protivnika.

Utakmica počinje. Prvi sa centra kreću fudbaleri Čukaričkog.

- Sastavi timova:

FK Partizan: Popović, Živković, Saničanin, Marković, Urošević /kap./, Fejsa, Belić, Andrade, Diabate, Menig, Pavlović. Trener: Gordan Petrić

 

 

FK Čukarički: Belić, Badamosi, Docić /kap./, Drezgić, Kovač, Kovačević, Ndiaje, Ovusu, Rogan, Sisoko, Tošić. Trener: Dušan Kerkez

Foto: Starsport

Dušan Kerker i Gordan Petrić

 

- Uvod:

Puleni trenera Gordana Petrića, nakon uspeha na međunarodnoj sceni, žele da nastave seriju pobeda i u nacionalnom šampionatu. S obzirom na bodovni zaostatak u odnosu na Večitog rivala, Partizan nema pravo na kiks, ali je potpuno jasno i da "Brđani" baš u činjenici da crno-beli moraju da slave, pronalaze i svoju šansu kako bi se učvrstili u vrhu tabele.

Partizan je u prethodnih 12 odigranih mečeva osvojio 27 bodova i trenutno zauzima četvrti poziciju na tabeli Super lige Srbije, dok se ekipa Čukaričkog nalazi stepenicu više sa dva osvojena boda više, ali belo-crni sa Banovog brda imaju i meč više odigran.

Ekipa Partizana nalazi se u seriji od sedam uzastopnih prvenstvenih pobeda kada su mečevi na stadionu u Humskoj u pitanju. Čukarički je poslednji put izbegao poraz na Topčiderskom brdu sada već davnog 1. oktobra 2017. godine, kada je susret okončan nerešenim rezultatom 0:0.

 

Standings provided by Sofascore

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading