"DEJA VU" U PARTIZANU! Timok je bio dno posle kog su promene krenule - vreme je za novi restart u Humskoj!

Autor: Žarko Sokić

Sport

29.09.2022

11:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trenutna situacija neodoljivo podseća na, ne tako davnu, prošlost.

"DEJA VU" U PARTIZANU! Timok je bio dno posle kog su promene krenule - vreme je za novi restart u Humskoj!

Foto: Starsport,FK Partizan/Sandić FOTO

Crno-beli brod davno je udario u santu leda, a retko ko u Humskoj pokušava da rupe zakrpi, pa se Partizan davi u moru loših odluka.

Odgovornost se preuzima sporadično, i nekako deluje da glavni glumci u ovom filmu ostaju ispod radara, pa su kao krivci za sve što se dešava ove sezone okarakterisani Ilija Stolica i Ivica Iliev. Jer, kako drugačije objasniti da su samo oni, bar za sada, napustili Humsku?

U Sremskoj Mitrovici situacija je kulminirala - Partizan je ispao iz Kupa, od tima koji se trenutno nalazi na 13. mestu drugog ranga takmičenja, te je četa Gordana Petrića ostala bez verovatno jedine nade da se sezona spasi.

Svaka čast na Evropi, ali Partizan sada ima ogromne šanse da još jednu sezonu završi bez trofeja jer Crvena zvezda već sada ima pet bodova prednosti. Čuda su, naravno, moguća, ali... I najveći optimisti kojima je crno-bela boja u srcu počeli su da dižu ruke i sa setom se sećaju gola Bojana Ostojića za poslednji trofej u Kupu 2019. godine ili čuvenog "tanga smrti" Marka Nikolića i ekipe kada je titula osvojena u sezoni 2016/17.

Vratimo se još malo u prošlost...

Nije ovo prvi put da se dešavaju ozbiljni problemi u Humskoj. Možda je sada najgore, ali sve deluje kao "deja vi" na ne tako davne dane.

Partizan je bio prvi srpski klub koji je ušao u grupnu fazu Lige šampiona (2003/04), a zatim je stigao i do osmine finala Kupa UEFA (2004/05). Već naredne sezone krenuli su ozbiljni problemi! 

Prvo se desila Artmedija i nesrećni poraz na penale u kvalifikacijama za Ligu šampiona kada su crno-beli bili na jedanaesterac od novog učešća u eliti.

Posle Artmedije desio se i Makabi Petah Tikva kada je Partizan doživeo jednu od najvećih evropskih bruka u istoriji. Posle pobede od 2:0 u gostima izgubio 2:5 pred svojim navijačima i završio evropsku godinu već u sezoni kupanja. 

Menjani su treneri, Vermezovića je zamenio Reber koji je ispao u Kupu od Timoka!

Kasnije je stigao i Ješić, ali je i titula izgubljena. Navijači su krenuli u rat protiv uprave, bojkotovale su se utakmice u Humskoj, a na gostovanjima se konstantno pevalo protiv Žarka Zečevića i Nenada Bjekovića.

Prvi je sidro digao Ivan Ćurković, predsednik kluba, kog je 2006. godine zamenio Nenad Popović (Ćurković ipak ostao "počasni predsednik"), a ni on nije dugo potrajao, pa je na čelo Partizana već 2007. došao Tomislav Karadžić.

Republika

Foto: Telegraf/Nebojša Mandić

Tomislav Karadžić

 

Iste godine u penziju je otišao Žarko Zečević, a Bjeković je podneo ostavku na mesto sportskog direktora 16. maja 2007, ali je imenovan za savetnika predsednika za sportska pitanja.

Postali su crno-beli dominantni u Srbiji i to sve posle jednog velikog restarta malo pošto se dno dotaklo!

Sada je, granica dna pomerena... Posle osmine finala Lige konferencija i ispadanja od Fejenorda (zanimljiva paralela - pre početka prošle krize takođe se igrala osmina finala evropskog takmičenja protiv CSKA), usledili su gubitak titule i Kupa, a zatim i totalno rasulo.

Partizan igra u Evropi, ali da UEFA nije uvela i treće po rangu takmičenje, Ligu konferencija, porazi od AEK-a iz Larnake bili bi ravni katastrofi i crno-beli ne bi dočekali ni da obuku duge rukave, a već bi se posvetili samo domaćem takmičenju.

Treneri se, kao i nekada, menjaju, borba za titulu nije skroz izgubljena, ali je Zvezda u velikoj prednosti, a u Kupu je viđena nova sramota i ispadanje već na startu.

Republika

Foto: Starsport

FK Partizan

 

Navijači žele promene, skandiraju protiv uprave i, i pored toga što sada bojkota nema, oseća se velika doza tenzije na svakom meču Partizana.

Dakle, "deja vi" je više nego jasan, a poslednje pitanje koje se postavlja je - koliko dno treba da se dotakne kako bi se promene desile?

Da stvar bude zanimljivija, Partizan je otkazao najavljeni koktel na kom je pozvanim novinarima na raspolaganju mogao da bude i neko iz uprave, a sve bez nekih većih objašnjenja i dan posle poraza od Radničkog iz Sremske Mitrovice, a situacija na relaciji fudbalski klub - sportsko društvo je tek nešto što se ne viđa ni u filmovima naučne fantastike.

Crno-bela "televisa presenta" se nastavlja i biće jako zanimljivo videti koliko će epizoda imati pre restarta. I kako će sam klub sve preživeti. Jedno je sigurno - brod FK Partizan veoma je blizu dna.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading