PIKSI ILI ANTIĆ? Brojke ne lažu - evo ko je najbolji selektor u istoriji Srbije!

Autor:

Sport

28.09.2022

12:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dragan Stojković Piksi i Radomir Antić selektori su koji su obeležili fudbal u Srbiji od osamostaljenja države, ali - ko je od njih bolji?

PIKSI ILI ANTIĆ? Brojke ne lažu - evo ko je najbolji selektor u istoriji Srbije!

Foto: Starsport

Srbija je ponovo u fudbalskoj euforiji!

Dragan Stojković Piksi jedan je od najzaslužnijih što se taj "kult" reprezentacije vratio i što ponovo nestrpljivo iščekujemo svaki novi meč nacionalnog tima.

Plasman u Katar, osvajanje grupe B divizije Lige nacija, ali i lepršava igra su ono što krasi Piskijevu četu. I sve nekako vraća u prošlost u vreme kada je selektor bio Radomir Antić.

Euforija je sada možda čak i veća, te su i očekivanja pred Mundijal ogromna. Stojković i Antić su definitivno dva najbolja selektora u istoriji Srbije, ali ko je od njih dvojice bolji?

Republika

Foto: Starsport

 

 

Ako gledamo broj pobeda - Radomir Antić! On je od avgusta 2008. do. decembra 2010. godine upisao 17 pobeda, tri remija i osam poraza. Sa druge strane, Piksi ima 13 pobeda, četiri remija i tri neuspeha. Dakle, četiri trijumfa manje, ali i manji broj utakmica!

Ako se gleda procentualno, Stojković je na 65%, dok je Antić na 60%.

Ko je na trećem mestu po broju pobeda? Nećete verovati - Mladen Krstajić! Krstajić je iza sebe ostavio Slavoljuba Muslina i Sinišu Mihajlovića, te je upisao devet trijumfa.

Muslin je zabeležio osam, a Mihajlović sedam.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading