"Loženje" ili ne - Srbija ima sve! "Iks faktori" pobede u Oslu: Pavlović kao Vidić, "Piksijev mali" i VMS!

Autor: Žarko Sokić

Sport

28.09.2022

08:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbija je odigrala odličnu utakmicu u Oslu i četa Dragana Stojkovića Piksija još jednom je pokazala da je tim za velika dela.

"Loženje" ili ne - Srbija ima sve! "Iks faktori" pobede u Oslu: Pavlović kao Vidić, "Piksijev mali" i VMS!

Foto: Tanjug/AP, Starsport

"Orlovi" su još jednom visoko poleteli, ovog puta u Oslu.

Savladala je Srbija Norvešku sa 2:0 i na taj način stigla do prvog mesta B divizije Lige nacija, te će naredne sezone igrati u eliti.

Nema sumnje da su heroji pobede, pored selektora Stojkovića, strelci golova - Dušan Vlahović i Aleksandar Mitrović, ali daleko od toga da su to bili jedini pojedinci koji su se istakli.

Još nekoliko "iks faktora" mogli smo da vidimo u Norveškoj, gde je Srbija, bilo "loženje" ili ne, pokazala da ima sve!

PAVLOVIĆ KAO VIDIĆ

Kakvu utakmicu je odigrao Strahinja Pavlović! Za malo više od 90 minuta utakmice u Oslu Pavlović je izgledao kao da se pretvorio u Nemanju Vidića iz najboljih dana.

"Pojeo" je Halanda i Sorlota i predvodio je defanzivu koja je zaustavila trenutno verovatno najboljeg napadača planete. Odlični su bili i Stefan Mitrović i Miloš Veljković, ali - Strahinja Pavlović je definitivno bio lider na terenu.

Republika

Foto: Starsport

 

 

"PIKSIJEV MALI"

Mnogi su se iznenadili kada su videli Ivana Ilića u prvoj postavi. Poznato je koliko Piksi voli Ilića i ceni njegove igračke kvalitete, te je u jednom razgovoru za italijanske medije svojovremeno istakao:

- Veoma sam zadovoljan zbog Verone i mojih igrača (Lazović i Ilić). Kada su me rukovodioci Verone pitali za Ilića, odmah sam im rekao da će napraviti sjajan posao ako ga angažuju.

"Piksijev mali" postao je veliki u Oslu! Briljantnu partiju pružio je Ilić, te je do ludila dovodio Norvežane. Na kraju, upisao je i asistenciju, a ako nastavi u ovom ritmu - biće veliko oružje i u Kataru.

VMS

Šta mislite, kojim tokom bi krenula utakmica da su Norvežani poveli u 24. sekundi? Imali su zicer, ali je Vanja Milinković-Savić intervenisao poput najboljih svetskih golmana i bacio u depresiju domaće napadače.

Kasnije nije imao puno posla, sve do finiša, kada je još jednom uspeo da izađe kao pobednik iz duela sa Halandom. Definitivno jedan od najvažnijih pojedinaca ovog meča.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

 

Šta vi mislite, ko je bio "iks faktor" utakmice u Oslu?

 

BONUS VIDEO

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading