Ko je bio Radovan Radaković? Dve titule, jedan Kup, nastupi u Ligi šampiona i reprezentaciji...

Autor:

Sport

26.09.2022

08:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Radovan Radaković ostavio je dubok trag u srpskom fudbalu.

Ko je bio Radovan Radaković? Dve titule, jedan Kup, nastupi u Ligi šampiona i reprezentaciji...

Foto: Twittter/Printscreen/FK Partizan

Tužni dan za srpski fudbal - posle duge i teške bolesti, u 52. godini života preminuo je Radovan Radaković.

Radaković je tokom karijere branio boje Zemuna, Obilića, BSK-a iz Batajnice, Borca iz Čačka, belgijskih Standarda i Liježa, kragujevačkog Radničkog, Partizana, Šturma iz Graca, Voždovca i Kolubare.

Najveće uspehe beležio je u dresu Partizana sa kojim je osvojio dve titule šampiona Srbije (2002. i 2003. godine), kao i jedan Kup (2001.).

Sa crno-belima stigao je i do Lige šampiona gde je mrežu čuvao na dva meča - protiv Porta u Beogradu (1:1) i Olimpika u Marseju (0:3).

Takođe, Radaković je upisao i dva nastupa za reprezentaciju Jugoslavije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2002. godine. "Plavi" su tada remizirali sa Rusijom (1:1) i savladali Farska Ostrva (6:0).

Borio se poslednjih nekoliko godina Radaković sa opakom bolešću. Invazivno difusni tumor želuca mu je dijagonstifikovan nakon jedne rutinske kontrole i od tada je napravljeno nekoliko akcija u kojima se skupljao novac za njegovo lečenje.

U borbu su se uključili njegovi prijatelji i bivši fudbaleri poput Danka Lazovića, Zorana Mirkovića, Ljubinka Drulovića, Miroslava Radovića i mnogih drugih, a organizovane su i humanitarne utakmice.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading