VELIKI USPEH HRVATA: Pobedom u Beču OBEZBEDILI završni turnir, Danci uzalud rutinirali NEMOĆNU Francusku, Holandija jača od Belgije! (VIDEO)

Autor:

Sport

25.09.2022

20:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbalska reprezentacija Hrvatske savladala je reprezentaciju Austrije, rezultatom 3:1, pa je na taj način obezbedila prvo mesto u grupi i plasman na završni turnir Lige nacija.

VELIKI USPEH HRVATA: Pobedom u Beču OBEZBEDILI završni turnir, Danci uzalud rutinirali NEMOĆNU Francusku, Holandija jača od Belgije! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Reprezentacija Hrvatske

Hrvati su rano došli do vođstva, golom Luke Modrića, međutim Austrija dolazi do izjednačenja samo tri minuta kasnije. Otpor domaće ekipe Hrvati slamaju u drugom delu igre. Prvo Livaja dovodi svoju ekipu u prednost u 69. minutu, a tri minuta kasnije, posle gola Lovrena, rezultat je bio 3:1. Tim rezultatom je utakmica i završena.

Pobeda Hrvata je najviše "rastužila" Dance, koji, uprkos pobedi, nisu uspeli da osvoje prvo mesto. Danska je na "Parkenu" pokazala klasu i sa laganih 2:0 savladala Francusku, koju je poraz Austrije spasao od ispadanja u B diviziju.

Drama je viđena i u grupi, gde su Holanđani pobedom nad Belgijom sa 1:0 stiglo do prvog mesta. Jedini strelac na utakmici je bio Van Dajk u 73. minutu susreta. Poljska je takođe minimalnim rezultatom porazila Vels na gostovanju, pa je na taj način izborila opstanak u A diviziji. Gol je postigao Svjaderski u 58. minutu, a asistent je bio Levandovski.


Večeras su odigrane i dve utakmice C divizije. Farska ostrva su na svom terenu iznenadila Tursku sa 2:1, a Luksemburgu je gol bio dovoljan za pobedu protiv Litvanije.

Mečevi Lige nacija se igraju još dva dana, a Srbija će u utorak, 27. septembra, probati da pobedom u Oslu obezbedi prvo mesto i A diviziju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading