POČINJE RASPLET U LIGI NACIJA: Hrvati napadaju PRVO MESTO, Francuska igra za OPSTANAK!

Autor:

Sport

22.09.2022

08:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Danas se igraju utakmice 5. kola Lige nacija, a pažnja će biti usmerena na duel u Zagrebu, gde Hrvatska čeka Dansku, i meč na "Sent Deniju", gde Francuzi igraju sa Austrijom.

POČINJE RASPLET U LIGI NACIJA: Hrvati napadaju PRVO MESTO, Francuska igra za OPSTANAK!

Foto: Tanjug/AP

Luka Modrić sa saigračima iz reprezentacije Hrvatske

I pored katastrofalnog početka i poraza od Austrije sa 3:0, reprezentacija Hrvatske na "Maksimiru" dočekuje Dansku u meču koji bi mogao da im donese prvo mesto u grupi i moguće mesto na završnom turniru Lige nacija. Protivnik će im biti Danska, koja u četiri meča ima tri pobede, međutim, jedini poraz je stigao upravo od Hrvatske, koja je golom Pašalića slavila u Kopenhagenu.

Sa druge strane, ekipa koja se verovatno očekivala na prvom meču u grupi A, sada igra za opstanak. Francuzi se nalaze na mizerna dva boda, a eventualni poraz danas bi ih gurnuo u B ligu ovog takmičenja. Rival će im biti Austrija, koja je u prvom meču ove dve ekipe bila blizu pobede, ali je Mbape golom u 83. minutu doneo bod gostima.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Mbape će pokušati da spreči šokantno ispadanje Francuza

Danas se u okviru A lige igraju i mečevi D grupe. Belgijanci se i dalje nadaju prvom mestu, a da bi ostali u trci, trebaće im pobeda danas u  Briselu, gde gostuje reprezentacija Velsa. Trenutno vodeća ekipa u grupi, reprezentacija Holandije, imaće nešto teži zadatak, pošto ih očekuje gostovanje Poljskoj.

Danas su na programu i mečevi C lige, a Kazahstan i Turska će pobedama na svom terenu pokušati da kolo pre kraja obezbede plasman u viši rang takmičenja.

Standings provided by SofaScore


Standings provided by SofaScore

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading