"ORLOVI" U DRUGOM ŠEŠIRU, ALI... Norveška presudan faktor, nada i u poraz Slovenije (VIDEO/FOTO)

Autor:

Sport

25.09.2022

07:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nagrada za Srbiju posle pobede nad Švedskom 4:1 u petom kolu B4 Lige nacija.

"ORLOVI" U DRUGOM ŠEŠIRU, ALI... Norveška presudan faktor, nada i u poraz Slovenije (VIDEO/FOTO)

Foto: Starsport

Fudbalska reprezentacija Srbije pobedila je Švedsku posle preokreta sa 4:1 na Marakani u petom kolu B4 Lige nacija i tako došla blizu drugog šešira za EVRO 2024. godine.

Podsetimo, šeširi za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj određuju se po rezultatima u Ligi nacija, a ne po FIFA rang listi, kako bi se podigla vrednost utakmica u takmičenju.

"Orlovi" su najbolji drugoplasirani sastav iz druge divizije i popeli su se u drugi šešir, ali neće biti lako ostati u njemu do kraja.

Izabranici Dragana Stojkovića su poslednji u drugom šeširu sa četiri boda pošto se ne računaju bodovi osvojeni protiv poslednjeplasiranog u grupi (kod nas Šveđani, a to su dve pobede).

Garantovanje drugog šešira bi bila pobeda u Oslu protiv Norveške 27. septembra, a ukoliko se slavi sa golom razlike obezbedili bi i plasman u A Ligu nacija.

Naravno kod našeg naroda postoje kalkulacije uvek, pa je tako važno da Švedska savlada Sloveniju, onda bi "zmajčeki" bili poslednji, a naša ekipa dobila bi šest bodova zbog trijumfa nad Skandinavcima.

 

 

Takođe, ako Ukrajina i Island dođu do tri boda na svojim mečevima, Srbija bi porazom ili remijem uz slavlje Slovenaca protiv Švedske bila u trećem šeširu.

Moraćemo da obratimo pažnju i na Crnogorce koji mogu do drugog šešira ako pobede Finske - i na to Rumunija upiše tri boda ili odigra nerešeno protiv Bosne i Hercegovine - kada bi "orlovima" bio neophodan trijumf u Norveškoj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading