Tadić odbio kapitensku traku sa duginim bojama, oglasili se iz FSS na tu temu!

Autor:

Sport

22.09.2022

21:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Ranije tokom današnjeg dana (u sredu) pojavila se informacija kako kapiten Srbije, Dušan Tadić neće nositi traku duginih boja na predstojećem Svetskom prvenstvu u Kataru.

Tadić odbio kapitensku traku sa duginim bojama, oglasili se iz FSS na tu temu!

Foto: Starsport

Tom prilikom oglasio se i generalni direktor FSS (Fudbalskog saveza Srbije). 

On je naveo kako je Srbija dobila upit da se priključi navedenoj inicijativi, ali da je na to odgovorila negativno i da neće uzeti učešće:

- Tačno je da smo dobili upit da se priključimo inicijativu i da nismo na njega pozitivno odgovorili, jer smo fokusirani na fudbal. Sve što bi moglo da izazove provokaciju bilo koje vrste kod naše javnosti i navijača ili bilo shvaćeno kao vid politizacije je za nas neprihvatljivo - rekao je Šurbatović, a potom dodao:

Foto: Fudbalski savez Srbije

Jovan Šurbatović i Dragan Stojković Piksi

- Držimo čisto sportsku i politički neutralnu poziciju. Taj stav smo izneli i na sastanku u Dohi kada su inicirane razne ideje. Za univerzalne poruke tipa "Stop war" i "Peace" smo uvek za, ali je pitanje trake duginih boja za naše društvo veoma osetljivo i nepotrebno. Fokusirani smo samo na fudbal. Među našim navijačima ima pripadnika raznih društvenih grupa i verskih zajednica, mi poštujemo pravo na slobodno izražavanje stavova svakog pojedinca, ali ponavljamo - ove teme nisu primerene fudbalu i stadioni nisu mesto za takve stvari. To je stav FSS - rekao je generalni sekretar ove organizacije, a prenosi "Telegraf".

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading