PRITISAK BI BIO I PROTIV TIMA SVETA! Miloš Milojević bez dlake na jeziku: Uskočio sam u voz, ali sam klupu Zvezde želeo za pet do deset godina (FOTO GALERIJA)

Autor:

Sport

22.09.2022

12:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trener crveno-belih o odlasku iz Malmea, Dejanu Stankoviću i dolasku na Marakanu.

PRITISAK BI BIO I PROTIV TIMA SVETA! Miloš Milojević bez dlake na jeziku: Uskočio sam u voz, ali sam klupu Zvezde želeo za pet do deset godina (FOTO GALERIJA)

Foto: Starsport

Miloš Milojević

Miloš Milojević, trener Crvene zvezde govorio je za švedski "footballskanalen" o odlasku iz Malmea i dolasku na Marakanu i mnogim drugim detaljima.

- Kada je Malme odlučio da me otpusti dobio sam objašnjenje od sportskog direktora da je osnovni razlog nestabilnost rezultata. Iskreno, nisam razumeo tu odluku. Posebno, što plasman u Ligu šampiona nije bio osnovni cilj, a postojala je mogućnost da se plasiramo u Ligu Evrople ili Ligu konferencija - započeo je Milojević.

 

 

Srpski stručnjak vodio je plavo-bele do kupa Švedske, prvog trofeja posle više od tri decenije.

- Bila je velika privilegija doneti trofej u Malme posle 32 godine. Pričam o trofeju Kupa. Veoma sam ponosan na igrače koji su to uspeli i zahvalan na pomoći koju sam dobio od svih u klubu. To apsolutno nije bio negativan trend, jer smo imali tri pobede u prvenstvu. Verovao sam da možemo da savladamo i sledeću prepreku u Evropi.

 

 

Usledio je otkaz, odmor, potom ostavka Dejana Stankovića i dolazak u Ljutice Bogdana.

- Zvali su me kada sam se odmarao na Ribersborgstrandenu. To nije bila opcija sve do prvog poziva Dejana Stankovića, a potom i direktora Crvene zvezde Zvezdana Terzića.

Priznao je da to nije bio deo njegovih planova.

- Nije bilo planirano ili nešto na šta sam ja bio spreman. Ali u životu imate dva izbora, ili skočite u voz i vidite kako ćete uspeti da ga kontrolišete ili okrenete glavu i kažete "neću". Ja sam više za prihvatanje izazova.

Republika

Foto: Starsport

Zvezdan Terzić i Miloš Milojević

Poznato je da je Milojević bio pomoćnik popularnom Dekiju, potom je radio samostalno u Hamarbiju i Malmeu i na kraju se vratio u prestonicu Srbije.

- Dejan i ja smo u redovnom kontaktu od kada sam prvi put napustio Crvenu zvezdu. Ali nikada nismo razgovarali o tome da preuzmem ekipu od njega. To nije bio cilj, niti sam ja želeo da nasledim Dejana. Želeo sam da postanem trener Crvene zvezde za pet do deset godina.

Bilo je reči i o pritisku u Crvenoj zvezdi.

- Druga vrsta pritiska u odnosu na Švedsku. Druga je kultura i drugačije emocije. Crvena zvezda je najveći klub na Balkanu, a svi znamo koliko su strastveni fudbaleri sa Balkana.

Republika

Foto: Starsport

Miloš Milojević

Na kraju, govorio je o ciljevima u klubu poput crveno-belih.

- Cilj je da se pobedi u svakom takmičenju. Znam da zvuči smešno, ali ako bi se Zvezda suočila sa timom sastavljenim od najboljih svetskih igrača, naš cilj bi bio isti. Bilo ne neoprostivo da izgubimo taj meč - povukao je Milojević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading