ISPOVEST VELIKOG GROBARA: Saša Aleks o himni Partizana, Draganu Manceu, meču sa QPR-om...(VIDEO)

Autor:

Sport

22.09.2022

11:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Saša Aleks, veliki navijač Partizana i čovek koji je otpevao himnu crno-belih, dao je intervju za klupski sajt u kom je pričao o tome šta je sve proživeo navijajući za klub iz Humske 1.

ISPOVEST VELIKOG GROBARA: Saša Aleks o himni Partizana, Draganu Manceu, meču sa QPR-om...(VIDEO)

Foto: YouTube/Printscreen/FK Partizan Beograd

Saša Aleks

Pričao je o različitim temama, a za početak je rekao kako je došlo do ljubavi prema Partizanu.

- Bio sam jako mali i jedan momak iz komšiluka je igrao u Partizanu tada. Dolazile su kod njega kući brojne velike zvezde tad i ja sam 60ih upoznao Bobeka, Čajkovskog i Mihajlovića. Pošto je tata bio Partizanovac sa njim sam pričao o tome i Bobeka sam uporedio sa slikom u sličičima koje su tad počele da izlaze. I preko njih trojice sam počeo, ne da navijam, već da bolujem od Partizana - rekao je Aleks.

Takođe, pričao je i o Korneliju Kovaču i o tome kako je došlo da peva himnu Partizana.

- Imao sam 16 godina i rekli su mi da bi bata Kovač (Kornelije Kovač) voleo da me čuje. Sedeo je u studiju pet, rekao mi je da treba neki vers da se otpeva. Sutradan sam izašao iz studija sa himnom Partizana koju smo svi odmah pevali.To mi je najveci uspeh u karijeri, jer sam sarađivao sa najvećim kompozitorom na ovim prostorima, Kornelije kovač je čovek kakav se više nikad neće roditi. Partizanova sreća je što je on odlučio da radi na Partizanovoj himni - izjavio je Saša Aleks.

Prisetio se nekih od najvećih pobeda crno-belih, a pre svega utakmice protiv QPR-a.

- U loži Partizana sam sedeo do pokojnog generala Jove Popovića, koji je bio zagriženi Grobar. Samo se sećam da sam ja kod četvrtog gola držao Jovu, malo je falilo da ga pustim u publiku. Tolike sreće koje sam ja tokom života doživeo sa Partizanom, malo ko može da doživi. Fudbaleri dođu i odu, malo njih postanu poznati treneri, kao moj prijatelj Ljubiša Tumbaković - prisetio se čuvene pobede Partizana.

Za kraj, pričao je i o jednoj od najvećih legendi Partizana, Draganu Manceu.

- To je jedan strašan momenat. Sticajem nesrećnih okonlosti moj stric je doživeo povredu u Vrnjačkoj banji i umro je na neurohirurgiji. Došao sam da pitam za strica, međutim rekli su mi da im je dovezen Dragan Mance, fudbaler Partizana. Video sam Dragana Mancea na stolu na neurohirugiji, pred samu smrt. Neverovatan dan, Mance je bio jedna lutka od decka - zaključio je Saša Aleks.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading