SAMARDŽIĆ PROTIVREČI PIKSIJU: Razmišljam samo o Nemačkoj!

Autor:

Sport

21.09.2022

19:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Vezista Udinezea sedi na dve stolice.

SAMARDŽIĆ PROTIVREČI PIKSIJU: Razmišljam samo o Nemačkoj!

Foto: Tanjug/AP

Glavna tema prethodnih dana u srpskim, nemačkim, ali i italijanskim medijima je fudbaler Udinezea Lazar Samardžić, koji još nije doneo konačnu odluku za koju seniorsku reprezentaciju će nastušati.

Njega Nemci žele da vide u dresu Pancera, dok se naš narod nada da će zaigrati za "Orlove".

Podsetimo, Dragan Stojković Piksi je u ponedeljak izjavio da će Samardžić u martu debitovati za Srbiju.

- Naravno da se nadam da ću se naći na Evropskom prvenstvu za mlade naredne godine. Radujem se zbog svakog nastupa za Nemačku. Prošle godine sam razgovarao sa trenerom U21 selekcije Antoniom Di Salvom. Rekao je da mu je teško da me pozove ukoliko ne igram redovno u klubu. Zato sam u početku bio samo sa U20 timom, da bi treneri mogli da prate moj razvoj. Tamo sam bio ubedljiv, pa sam dobio poziv za sledeće okupljanje U21 selekcije gde sam usled povreda dobio priliku - rekao je vezista Udinezea za nemački "Spox".

Foto: Tanjug/AP

Lazar Samardžić

Potom je prokomentarisao i poziv iz Fudbalskog saveza Srbije.

Nisam se previše zamarao time. Znam da ima upita, ali sam jasno stavio do znanja da sam fokusiran na Nemačku. Još imam vremena da donesem konačnu odluku, za sada razmišljam samo o FS Nemačke. Ponosan sam što igram za nemačku reprezentaciju, ali naravno, ponosan sam i na svoje korene, a pošto je moja porodica iz Srbije, naravno da se osećam i kao Srbin - poručio je Samardžić.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading