Piksi krenuo u najtežu misiju: Želja je talenat engleskog velikana u dresu "orlova" (FOTO)

Autor:

Sport

21.09.2022

08:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektor Dragan Stojković uspeo je da nagovori Lazara Samardžića, Erhana Mašovića, Srđana Babića i Stefana Mitrovića da zaigraju za naš nacionalni tim.

Piksi krenuo u najtežu misiju: Želja je talenat engleskog velikana u dresu "orlova" (FOTO)

Foto: Starsport

Dragan Stojković Piksi jedan je od najboljih, ako ne i najbolji fudbaler u istoriji naše zemlje, ali i nekadašnje Jugoslavije, a sa uspesima je nastavio i kao selektor Srbije.

Rođeni Nišlija odveo je "orlove" na Svetsko prvenstvo u Katar sa prve pozicije u kvalifikacijama, ali je uspeo i da izvojeva velike pobede i van terena.

Republika

Foto: Starsport

Dragan Stojković

U pitanju su igrači koji se dvoume da li da igraju u dresu našeg nacionalnog tima ili zemlje u kojoj su rođeni ili su tamo odrasli.

Poslednji veliki trijumf nekadašnje desetke Crvene zvezde je vezista Udinezea Lazar Samardžić (20) koji bi trebalo da dobije poziv u martu u kvalifikacijama za EP 2024. godine.

Republika

Foto: Instagram.com/lakisamar10

Lazar Samardžić

Potvrdan odgovor Piksi je dobio i od Lijanka Vojnovića (25), štopera Sautemptona, ali mu FIFA nije dozvolila da igra za našu selekciju pošto je nastupao za Brazil do 23. godine.

Još tri trijumfa došla su u slučajevima štopera Erhana Mašovića (23, Bohum) i Srđana Babića (26, Almerija) koje je htela Bosna i Hercegovina kao i ofanzivca Stefana Mitrovića (20, Crvena zvezda) pošto je bio na meti Kanade u kojoj je odrastao.

Republika

Foto: Starsport

Stefan Mitrović

Ipak, pred selektorom Draganom Stojkovićem ostala je najteža misija, a kako saznaje portal Republika.rs, strateg našeg nacionalnog tima želi da nagovori najvećeg talenta Liverpula koji igra na pozicijama štopera i defanzivnog veziste da nosi dres "orlova".

Meta iskusnog stručnjaka je Stefan Bajčetić (17), rođen u Vigu koji je pre sedam dana posao najmlađi debitant engleskog velikana u Ligi šampiona.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Stefan Bajčetić

On je sin Srđana Bajčetića, nekadašnjeg asa Crvene zvezde i Vojvodine, a rođen je kada je njegov otac već završio karijeru, a zbog mesta rođenja i prezimena majke (Makijera), dobio je državljanstvo Španije i pozive mlađih selekcija "crvene furije".

Stefanov otac, Srđan, već je isticao za medije da bi voleo da njegov sin zaigra za Srbiju.

Videćemo šta će doneti budućnost, hoće li on uopšte biti zanimljiv selektorima. Moja je želja da on igra za Srbiju. Do 21. godine bi morao da odluči, a dotle ima još mnogo vremena, jer tek je pre nekoliko dana napunio 17 godina. Sada igra za U18 Španije, prihvatio je poziv, budući da većinu fudbalera tamo poznaje i da je protiv mnogih igrao - rekao je Srđan Bajčetić za "24sedam".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading