RUSI MU DOŠLI GLAVE! Ertel se OPROSTIO od Francuske!

Autor:

Sport

21.09.2022

17:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Francuski košarkaš Toma Ertel novi je član Zenita iz Sankt Peterburga, potvrdio je danas ruski klub.

RUSI MU DOŠLI GLAVE! Ertel se OPROSTIO od Francuske!

Foto: Tanjug/AP

Tomas Ertel

Iskusni plejmejker potpisaće ugovor sa Zenitom na godinu dana uz opciju produžetka saradnje na još jednu godinu.

- Želim dobrodošlicu Tomi u naš tim. U pitanju je sjajan igrač sa velikim iskustvom na najvišem nivou. Verujemo da će nam pomoći da ostvarimo postavljene ciljeve - izjavio je trener Zenita Ćavi Paskval, a preneo zvanični sajt Zenita.

Osim toga što je odustao od evroligaške košarke dolaskom u ruski klub, Ertel je doveo u pitanje i nastup za reprezentaciju Francuske na Svetskom prvenstvu naredne godine i na Olimpijskim igrama u Parizu 2024.

Naime, uoči nedavno završenog Evrobasketa, Košarkaški savez Francuske saopštio je da za nacionalni tim neće nastupati igrači koji poptišu ugovor sa timovima iz Rusije dok traju ratni sukobi u Ukrajini.

Zbog toga su šampionat Evrope propustili Livio Žan-Šarl, koji je postao igrač CSKA i Luj Laberi koji je potpisao ugovor sa Uniksom.

Toma Ertel prosecvno je beležio 10,4 poena uz 2,4 skoka i 7,1 asistenciju na Evrobasketu, a u prošloj sezoni nastupao je za Real Madrid.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading