MILIONI, KAMATA, KLAUZULA OD 10.000 EVRA, PRIVATNA LOŽA! Otkriveno: Mesi UNIŠTIO Barselonu zahtevima kako bi ostao na Nou kampu (FOTO)

Autor:

Sport

21.09.2022

07:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Leo je prošle sezone u letnjem prelaznom roku napustio Kataloniju posle 20 godina i kao slobodan igrač potpisao dvogodišnji ugovor sa Pari Sen Žermenom

MILIONI, KAMATA, KLAUZULA OD 10.000 EVRA, PRIVATNA LOŽA! Otkriveno: Mesi UNIŠTIO Barselonu zahtevima kako bi ostao na Nou kampu (FOTO)

Foto: Tanjug/AP

Letnji prelazni rok prošle sezone obeležio je jedan od najboljih fudbalera u istoriji Lionel Mesi (35) kada je posle 20 godina napustio Barselonu i kao slobodan igrač potpisao dvogodišnji ugovor sa Pari Sen Žermenom.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Predstavljanje Lionela Mesija u Parizu

Kapiten reprezentacije Argentine nije mogao da potpiše novi ugovor sa Kataloncima, pričalo se mesecima zašto nije produžena saradnja, a španski "El Mundo" otkrio je ekskluzivne informacije da je za kriva nekadašnja desetka Barse!

Podsetimo, Leo je na oproštajnoj konferenciji za medije plakao, a pregovori oko novog ugovora počeli su u junu 2020. godine kada je velikan bio blizu bankrota, a momak iz Rozarija nije želeo da smanji zahteve.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Suze Lionela Mesija na oproštaju

Ne treba zaboraviti da je i tražio više, nije imao razumevanja, želeo je raskid saradnje koju je dobio prošlo leto, a "El Mundo" je na videlo izbacio sve pikantirije i poručio da su sledeći Nejmar i Đerar Pike.

Španski list objavio je mejlove sa zahtevima Lionela Mesija za ostanak u Barseloni, a prvi je privatna loža za njegovu i porodicu Luisa Suareza na Nou kampu.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Lionel Mesi i Luis Suarez

Takođe, želeo je i privatni avion kako bi za Božić sa porodicom išao u domovinu.

Leo je zahtevao 10.000.000 evra samo za potpis, ali i da se otkupna klauzula smanji sa 700.000.000 evra na samo 10.000! Pristao je na smanjenje plate od 20 odsto zbog krize sa koronavirusom, ali je tražio kamatu na izgubljenu zaradu u naredne dve godine.

 

 

Tadašnji predsednik Katalonaca Đozep Marija Bertomeu nije mogao da prihvati dva zahteva - smanjenje klauzule na 10.000 evra i bonus od 10.000.000 evra za potpis.

Mesi je u dresu Barselone odigrao 778 utakmica, postigao 672 gola i osvojio 35 trofeja - 10 Primera, sedam Kupa kralja, osam Superkupova Španije, četiri Lige šampiona i tri Svetska klupska prvenstva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading