VELIKA ČAST: Osman Bukari ulazi u anale Crvene zvezde!

Autor:

Sport

04.09.2022

09:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nova stranica istorije aktuelnog šampiona Srbije u fudbalu je ispisana.

VELIKA ČAST: Osman Bukari ulazi u anale Crvene zvezde!

Foto: Starsport

Veliki jubilej, 60. godina od dolaska legendarnog Drgana Džajića u Crvenu zvezdu je obeležen u Narodnom pozorištu.

Tim povodom, generalni direktor crveno-belih istakao je da će od naredne sezone dres sa "brojem 11" u čast Dragana Džajića biti trajno povučen iz upotrebe, a samim tim dolazimo do podatka koji je vezan za aktuelno desno krilo Crvena zvezde Osmana Bukarija.

Naime, fudbaler iz Gane koji je ovog leta stigao na beogradsku "Marakanu" ostaće u klupskim analima upisan kao poslednji fudbaler koji je na svojim leđima nosio dres sa "brojem 11".

 

 

Treba napomenuti da je legendarni Dragan Džajić odigrao ukupno 590 utakmica i 287 golova, a od toga čak 389 zvaničnih mečeva. Osvojio je pet titula i četiri Kupa, dok je za reprezentaciju odigrao 84 meča.

Nakon igračke karijere dubok trag ostavio je kao direktor i "tvorac šampionskog tima iz Barija", kasnije je obavljao funkciju predsednika, a od 2014. je počasni predsednik kluba.

Zvanično je proglašen za najboljeg fudbalera Srbije u 20. veku.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading