Na ovom mestu, pre 37 godina, POGINUO je Mance! "Otiš'o si Dragane, ostala je tuga, uvek će te voleti Grobari sa juga"! (FOTO GALERIJA+VIDEO)

Autor:

Sport

03.09.2022

10:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Legenda Partizana i dalje živi u srcima Grobara.

Na ovom mestu, pre 37 godina, POGINUO je Mance! "Otiš'o si Dragane, ostala je tuga, uvek će te voleti Grobari sa juga"! (FOTO GALERIJA+VIDEO)

Foto: Repubika.rs/Ilustracija/Twitter/FK Partizan

Mesto pogibije Dragana Mancea

Nezaboavni golegeter Partizana Dragan Mance, na današnji dan 3. septembra 1985. godine, poginuo je u saobraćajnoj nesreći u Zemunu. Imao je nepune 22 godine u trenutku nesreće.

Ikona "grobara" i vrsni fudbaler sa istančanim njuhom za postizanjem golova, stradao je u svom "Pežou" ispod nadvožnjaka kod "Zmaja", u trenutku kada je žurio na trening. Na autoputu, u punoj brzini, udario je u stub, pa u zid, pa u drugi stub. 

Mance je poslednji gol za Partizan postigao 1. septembra 1985. godine protiv Budućnosti u Beogradu (2:1). Samo dva dana kasnije, tragično je završio.

Za Partizan je odigrao 279 utakmica i postigao 174 gola. Igrao je 4 puta za A, 7 puta za mladu i 2 puta za Olimpijsku reprezentaciju Jugoslavije. Bio je pravi lokal patriota, voleo je Zemun, a pohađao je i Saobraćajno Tehničku školu u svom rodnom Zemunu.

Bio je pasionirani ljubitelj šaha, kartaških igara i veliki šmeker. Nažalost, prerano je napustio ovaj svet.  Sahranjen je na groblju u Zemunu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading