STRANCI CAROVALI DERBI POZORNICOM: Dar-VAR i navijačka fešta!

Autor: VLADIMIR ZOGOVIĆ

Sport

02.09.2022

04:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Partizan i Crvena zvezda pod svetlima fudbalske pozornice istrčali su minule srede večiti derbi 168. put i podelili plen (1:1) u devetom kolu Superlige.

STRANCI CAROVALI DERBI POZORNICOM: Dar-VAR i navijačka fešta!

Foto: Starsport

Večiti beogradski derbi, objektivno i bez trunke pristrasnosti, jedinstven je i prepoznatljiv u Evropi i svetu, a njegov post festum danima nakon poslednjeg zvižduka sudije glasno i na svakom ćošku odzvanja po sportskim kuloarima.

GDE SU NAŠA DECA

Od milošte nazvan "najveća svetkovina srpskog fudbala", poslednjih godina zapravo je sve samo ne srpska pošto su domaći igrači potisnuti u drugi plan, a legionari su ti koji uglavnom kupe slavu i preuzimaju herojske zasluge.

Zašto je to tako, odgovor je složen i kompleksan, ali je činjenica da su Zvezdin bombarder Osman Bukari i lucidni Bibars Natho iz Partizana zbog golova za svoje timove najveći junaci za delije i grobare. Podsetimo, da je Rikardo poodavno prva violina crno-belih, Dijabate je očarao masu, dok su, s druge strane, Kanga i Sanogo preorali igralište i bili među najboljima kod gostiju.

Republika

Foto: Starsport

Bibars Natho

Gde su nestali Katai i Ivanić, bivši reprezentativac Fejsa, talentovani klinci iz omladinskih škola? Izgleda da Afrikanci zaista imaju veći kapacitet pluća i ne čudi što dominiraju u trkačkim disciplinama.

Derbi će biti upamćen i po tome da su ekipe s klupe predvodili debitanti - Gordan Petrić i Miloš Milojević, kao i da je, zahvaljujući VAR tehnologiji, izbegnut dar-mar iz nekih minulih okršaja, kada su čak i geometri morali da vrše ekspertizu da li je ili nije lopta prešla liniju.

Republika

Foto: Starsport

Osman Bukari i Svetozar Marković

Ovako, mirna Bačka. Navijači Zvezde, interesantno, u poslednjih godinu doživeli su istinski rolerkoster emocija, uzrokovan odlukama video-tehnologije pošto je u Glazgovu proklinjan poput satane, a u Jerevanu veličan do nebesa.

SLAJD-ŠOU NA TRIBINAMA

A sad malo o navijačima, (naj)svetlijoj tački utakmice. Dovitljive Delije, uprkos zabrani, uspele su da improvizuju i na licu mesta naprave koreografiju s katancem, ali njihova želja i nadanja da se pobedom u Humskoj zaključa prvenstvo moraće još malo da pričeka.

Na suprotnoj južnoj tribini smenjivale su se koreografije kao na traci i na momente je izgledalo poput slajd-šoua. Uglavnom, nije bilo rušilačkih pohoda, paljenja tribina, tuče na stadionu i oko njega, a dve navijačke grupe, poput njihovih miljenika na terenu, podelile su po poluvreme u nadvikivanju i bile spektakularne.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading