SLUČAJNOST, ILI JE U PITANJU NEŠTO SASVIM DRUGO: Taj 23. avgust biće crnim slovima upisan u istoriju srpskog fudbala - i Grobari ga se ne sećaju po lepom! (VIDEO)

Autor:

Sport

24.08.2022

08:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da li je to sudbina, il` ko zna šta li je?

SLUČAJNOST, ILI JE U PITANJU NEŠTO SASVIM DRUGO: Taj 23. avgust biće crnim slovima upisan u istoriju srpskog fudbala - i Grobari ga se ne sećaju po lepom! (VIDEO)

Foto: Starsport

Milan Pavkov i Milan Borjan

Fudbaleri Crvene zvezde remizirali su u revanš meču plej-of faze Lige šampiona protiv izraelskog Makabija rezultatom 2:2 čime su se oprostili od učešća u grupnoj fazi elitnog evropskog takmičenja za sezonu 2022/23.

Autogol Milana Pavkova u poslednjim trenucima meča doneo je ogromnu tugu na crveno-beloj strani Topčiderskog brda, ali treba naglasiti da je upravo taj 23. avgust crnim slovima upisan i u anale Večitog rivala

 

 

Pre 17 godina ekipa Partizana je istog dana, u istom takmičenju, u istoj kvalifikacionoj rundi doživela u potpunosti identičnu sudbinu.

Naime, tog 23. avgusta 2005. godine Partizan je nakon remija 0:0 na "Tehelne" stadionu u Bratislavi dočekao ekipu Artmedie u Beogradu pred očekivano dupke punim tribinama. Očekivalo se da će ekipa koju su činili Ivica Kralj, Albert Nađ, Zoran Mirković, Ivan Tomić, Pjer Boja, Obiora Odita,..., a koje je sa klupe predvodio trener Vladimir Vermozović bez većih problema savladati nejake Slovake i plasirati se u grupnu fazu Lige šampiona.

Međutim,...

Odlično su igrali crno-beli. gotovo da im niko ništa nije mogao zameriti, ali jednostavno lopta u mrežu nije htela. Golman Juraj Čobej je činio bravure na golu, pa je i nakon 120 minuta igre, rezultat ostao onaj početni 0:0.

Usledili su jedanaesterci. Albert Nađ i Branislav Fondrek su bili precizni u prvoj seriji. U drugoj Zoran Mirković i Jan Kozak ne tresu mreže. Tokom treće serije mrežu su tresli Branimir Bajić i Juraj Halenar, a kada je u četvrtoj seriji nakon gola Simona Vukčevića, Fabio Gomez promašio gol činilo se da je plasman na dohvat ruke.

U tom momentu tribine su zanemele. Pjer Boja i Nenad Brnović ne uspevaju da savladaju slovačkog gola, a Jan Durica ostavlja Humsku u poptunom šoku.

 

 

Potpuno je jasno da 23. avgust ostaje crnim slovima upisan u analima beogradskih Večitih rivala.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading