DUŠANOVO CARSTVO: Vlahović zasenio sve u Seriji A!

Autor: Vladimir ZOGOVIĆ

Sport

16.08.2022

18:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Napadač Juventusa s dva gola Sasuolu (3:0) postao Srbin s najviše pogodaka u elitnom rangu italijanskog fudbala.

DUŠANOVO CARSTVO: Vlahović zasenio sve u Seriji A!

Foto: Tanjug/AP

U Italiji ništa novo, to je carstvo Dušanovo! Napadač Juventusa Dušan Vlahović bio je dvostruki strelac u pobedi nad Sasuolom u prvom kolu Serije A - 3:0 i postao Srbin s najviše golova u elitnom rangu italijanskog fudbala - 53.

Centarfor "orlova" na liderskoj poziciji preskočio je legendu srpskog fudbala Dejana Stankovića, koji 51. pogodio na 368 mečeva, dok treću poziciju liste zauzima Adem Ljajić (225 mečeva, 48 golova).

Mladi Beograđanin nastavio je gde je stao prošle sezone, kada je 24 puta tresao mreže rivala i nagovestio javnosti i konkurentima da će ozbiljno napasti titulu prvog strelca Kalča već od starta nove kalendarske godine.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Vlahović je dao dva gol Sasuolu

Serija A još se nije ni zahuktala, a mediji na Čizmi uveliko su započeli hvalospeve na račun Vlahovića. Najoriginalniji je bio ugledni Gazete delo sport, koji je objavio zanimljivu ilustraciju s Dušanom, koji na tanjiru jede loptu. Jasno, asocijacija je da je Srbin gladan golova, što nije promaklo ni Darku Kovačeviću, legendarnom golgeteru nacionalnog tima i bivšem asu torinske "stare dame".

- On je takav, to je taj prepoznatljivi karakter. Želi da pobeđuje i daje golove. On živi za to. Gladan je golova i dobrih igara i time se hrani. Izvanredno je odigrao, gledao sam meč. Samo neka tako nastavi, nikada nisam sumnjao u njega. Pokazao je da je vrhunski centarfor i da napreduje iz dana u dan - naglašava Kovačević za Republiku.

Republika

Foto: Starsport

Darko Kovačević

Dobro i zbog "orlova"

Kovačeviću je naročito drago jer će Vlahović, bože zdravlja, biti u top-formi i za Mundijal (24. novembar)

- Drago mi je i zbog Kostića, koji je debitovao. Dušanovi golovi me raduju posebno zbog Srbije, trebalo bi da bude u najboljem izdanju u Kataru. Osim njega, igraće i Mitrović, Jović se takođe vraća u formu, što su mnogo bitne stvari za naš tim - ističe Darko.

Srbi strelci u Seriji A

1. Dušan Vlahović 53

2. Dejan Stanković 51

3. Adem Ljajić 48

4. Sergej Milinković Savić 48

5. Siniša Mihajlović 38

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading