LEGENDARNI ZVONKO MILOJEVIĆ PRED PLEJ-OF S MAKABIJEM: Deki, kume, vreme je za Ligu šampiona.

Autor: Vladimir ZOGOVIĆ

Sport

16.08.2022

04:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zvezda izgleda baš moćno, gazi sve redom, a to je zasluga trenera, kaže čuveni golman za naš portal.

LEGENDARNI ZVONKO MILOJEVIĆ PRED PLEJ-OF S MAKABIJEM: Deki, kume, vreme je za Ligu šampiona.

Foto: Starsport

Treća sreća za Dejana Stankovića. Trener fudbalera Crvene zvezde, posle neuspelih pokušaja u prethodne dve sezone, rešen je da iz trećeg puta konačno konačno ostvari nedosanjani san i domogne se grupne faze Lige šampiona, a podršku u takvim nastojanjima pružio mu je kum i legendarni golman crveno-belih Zvonko Milojević.

Oporavak čuvenog Miloja od teške saobraćajke 2007, kako kaže, ide nabolje, pa uspeva redovno da isprati utakmice bivšeg kluba i s nestrpljenjem očekuje prvi od dva duela plej-ofa s izraelskim predstavnikom Makabijem, koji je na programu sutra od 21 čas u Haifi.

- Crvena zvezda izgleda baš moćno. Ako mogu da daju pet golova, oni daju pet. Čak i više od toga. Neće samo da pobede, već se trude da ostave utisak i zadovoljne publiku igrom i rezultatom - kaže Zvonko Milojević za Republiku i nastavlja:

- Vreme je za Ligu šampiona, slažem se. Sviđa mi se da bude takav naslov, ali, s druge strane, ne bih da opterećujem svog kuma Dejana i njegove izabranike. To može psihički da utiče na njih. U Haifi treba da odigraju kako znaju i ne sumnjam da će tako biti. Posle, kada izbore pozitivan rezultat, mogu da kalkulišu.

Republika

Foto: Starsport

Zvonko Milojević

Ipak, Zvezda u Izraelu neće imati lak zadatak, iako se nakon žreba za plej-of elitnog takmičenja stekao utisak da je dobro prošla.

- Na papiru jeste lakši protivnik od onih koji su mogli da dođu, ali ko god izbori ovu rundu kvalifikacija za Ligu šampiona sigurno ima određeni kvalitet. Ne sumnjam da će Deki i njegovi momci dobro odraditi posao, da će im naći mane i udariti na njih svom snagom. Najjače oružje je kolektiv. S Ivanićem i bez njega daju po četiri-pet golova. To je rezultat kontinuiteta i on potiče od trenera.

- Očekujem pozitivan rezultat pred revanš u Beogradu - poručuje miljenik delija.

Naklon za Borjana

Za naslednika među stativama u redovima srpskog velikana Milana Borjana ima samo reči hvale.

- Borjanu mogu samo da se poklonim. Svaka čast! Pokazao je igrama da je među najboljim igračima Crvene zvezde. Ono što je važno jeste da je najbolji kada je najpotrebnije, a to su odlike velikih igrača - zadovoljan je Milojević.

Kada je reč o Stankoviću, njegovom kumu, kog je u više navrata označio kao spasioca nakon teške povrede, Miloje je ubeđen da će biti na visini zadatka.

- Redovno se čujemo. Volim što protivnike Zvezde ne deli na lakše i slabe. Uvek izlazi s najjačom ekipom i rivalu ne daje ni promil šanse. To je Dekijeva škola. Poznajem ga odmalena, kada je bio igrač, i sada trener, i nikada to nije radio. Uvek ima isti odnos prema fudbalu bez obzira na to ko je na suprotnoj strani. Uspeo je takav mentalitet da prenese i na igrače. To je odlika Nemaca, a ne nas Balkanaca - zaključio je Zvonko Milojević.

LIGA ŠAMPIONA, PLEJ-OF

Utorak

Bodo/Glimt - Dinamo (Z)  21.00

Kopenhagen - Trabzon 21.00

Rendžers - PSV 21.00

Sreda

Karabag - Plzen 18.45

Dinamo (K) - Benfika 21.00

Makabi (H) - Crvena zvezda 21.00

* revanši su 23. i 24. avgusta

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading