KAKO JE IZGLEDAO MILOŠEVIĆEV PRVI MANDAT U PARTIZANU: Dobijao Zvezdu, Lalatović ga "maltretirao", a na kraju mu je "PRESUDIO" Saničanin!

Autor:

Sport

12.08.2022

11:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vraća se u Humsku 1.

KAKO JE IZGLEDAO MILOŠEVIĆEV PRVI MANDAT U PARTIZANU: Dobijao Zvezdu, Lalatović ga "maltretirao", a na kraju mu je "PRESUDIO" Saničanin!

Foto: Starsport

Savo Milošević će uskoro biti promovisan u novog trenera Partizana.

On će tako po drugi put postati trener crno-belih, a njegov prvi mandat na klupi Parnog valjka bio je poprilično turbulentan.

Milošević je 18. marta 2019. godine preuzeo Partizan, nakon odlaska Bate Mirkovića. Ipak, već na prvoj utakmici dočekala su ga pogrdna skandiranja navijača, koji su odmah tražili njegov odlazak.

Uspeo je da stabilizuje ekipu i da do kraja te sezone osvoji Kup Srbije pobedom nad Crvenom zvezdom na Marakani.

Predstojećeg leta napravio je potpunu rekonstrukciju tima, a u klub su stili Umar Sadik, Bibars Natho i Takuma Asano.

Igao je Partizan lep i atraktivan fudbal, u Evropi je to prolazilo, ali se ekipa dosta mučila u domaćem prvenstvu. Crno-beli su uglavnom bili bolji od Zvezde u derbijima, ali se dosta bodova gubilo na tzv. malim utakmicama.

Crno-beli su, i pored mnogo dobrih stvari, sezonu završili na razočaravajući način. U Evropi su eliminisani u grupnoj fazi LE posle neverovatnog remija sa AZ Alkmarom, titulu su glatko izgubili, da bi u poslednjem meču sezone doživeli i poraz u finalu Kupa Srbije od Vojvodine Nenada Lalatovića, za koju Milošević uopšte nije imao rešenje.

Republika

Foto: Starsport

Nerešiva enigma... Nenad Lalatović

Za narednu sezonu Savo je najavio juriš na šampionsku titulu... Međutim, crno-beli su igrali dosta slabo na početku sezone. Jedva su savladali Napredak, a potom su doživeli šokantan poraz u Novom Pazaru.

Isplivali su tada brojni drugi problemi, a Milošević je reagovao tako što je u potpunosti rekonstruisao zadnju liniju.

Partizan je zaigrao bolje, dobro je startovao u Evropi i vezao nekoliko pobeda u domaćem prvenstvu, ali se onda ponovo dogodila ta Vojvodina.

Parni valjak je u ludom meču posle preokreta poražen u Novom Sadu, a Savo je utakmicu završio pre vremena nakon što ga je sudija Srđan Jovanović isključio.

Milošević je bio besan jer je smatrao da je Siniša Saničanin, tadašnji štoper Lala, trebalo da dobije crveni karton zbog faula nad Sadikom. Umesto toga, Jovanović nije svirao ni faul, a crveni karton je dobio legendarni napadač crno-belih, koji je potom napustio teren šutirajući mikrofon.

Odmah posle meča podneo je ostavku i najavio da se više neće vraćati u srpski fudbal, a na njegovo mesto došao je Aleksandar Stanojević.

Skoro dve godine kasnije Savo se, ipak, vratio i to ponovo na klupu Partizana, koji se nalazi u dosta goroj situaciji nego pre te dve godine.

Ostaje da se vidi da li će Milošević uspeti da zaustavi ponor Parnog valjka, a jedno je sigurno, čeka ga vraški težak posao.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
Marko

12.08.2022 13:39

PARTIZANE VISE BRINE ZVEZDA NEGO EVROPA U TOME I PROPADA,PROFA NE MOZE DA ZAMISLI ZVEZDU NA BRANIKU SRBIJE VEC TITINE PARTIZANE.SRBI SAMI SEBI SKACU U STOMAK MRZE STO JE NEBITNO A VOLE KOSTA IH GLAVE...EVROPA JE DOKAZALA KO SU ZAPRAVO SRPSKI GROBARI JEDNA VRSTA SRPSKE MAFIJE ZA SVOJU NACIJU...KADA TRAZITE PSE UPRAVO STE IH ISTAKLI..