NOVAC VIŠE NIJE PROBLEM: Nakon 15 godina čekanja Valensija će dobiti jedan od najmodernijih objekata u Evropi - izgradnja stadiona je započeta još 2007. godine! (FOTO GALERIJA, VIDEO)

Autor:

Sport

11.08.2022

13:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šest puta su bili šampioni Španije u fudbalu, a sada planiraju da ponovo pokrenu projekat koji je stopiran već 13 godina.

NOVAC VIŠE NIJE PROBLEM: Nakon 15 godina čekanja Valensija će dobiti jedan od najmodernijih objekata u Evropi - izgradnja stadiona je započeta još 2007. godine! (FOTO GALERIJA, VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Gotovo pune dve decenije proteklo je od kako su fudbaleri Valensije poslednji put stigli do šampionskog pehara, a gotovo da je isto vremensko razdoblje proteklo i od kako su radovi na novom stadionu ovog kluba obustavljeni.

Izgradanja "Nove Mestalje" započeta je 2007. godine, ali su radovi obustavljeni dve godine kasnije usled finansijskih problema.

Plan je bio da "Slepi miševi" dobiju jedan od najmodernijih stadiona u Evropi koji bi imao kapacitet od 75.000 mesta, ali nakon početnih radova sve je obustavljeno i godinama se ništa promenilo nije. Međutim, čini se da se neke stvari pomeraju sa mrtve tačke.

 

Kako prenosi "El Pais" Valensija je spremna da izdvoji oko 100 miliona funti kako bi se radovi na stadionu nastavili. Plan je da se stadion završi do 2025. godine, a u početku bi imao kapacitet od 66.000 mesta, što bi se kasnije povećalo za još dodatnih 9.000.

Istovremeno će biti postavljena i atletska staza što bi omogućilo gradu Valensiji da konkuriše i za organizaciju drugih velikih sportskih manifestacija.

I u španskom fudbalskom savezu se nadaju da će "Nova Mestalja" biti završena u planiranom roku kako bi novi stadion bio jedan od onih koji bi mogli da konkurišu za domaćinstvo Svetskog prvenstva 2030. godine za koji će zajedničku kandidaturu podneti Španija i Portugal.

 

 

Aktuelni stadion "Mestalja" na kojem nastupa ekipa Valensije izgrađen je još davne 1923. godine, a do sada je dva puta renoviran. Radovi na modernizaciji stadiona obavljeni su 2005. i 2019. godine.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading