RADOST U UKRAJINI, TUGA U KNEŽEVINI: Preokret Dinama u Gracu, De Jong SRUŠIO Monako, Rendžers u GROTLU "Ajbroksa" nadoknadio minus dva!

Autor:

Sport

09.08.2022

21:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dramatično veče na terenima širom Evrope u borbi za Ligu šampiona.

RADOST U UKRAJINI, TUGA U KNEŽEVINI: Preokret Dinama u Gracu, De Jong SRUŠIO Monako, Rendžers u GROTLU "Ajbroksa" nadoknadio minus dva!

Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Dinamo Kijeva, PSV Ajndhovena i Rendžersa obezbedili su plasman u plej-of za Ligu šampiona.

 

 

Ukrajinci su napravili veliki preokret u Gracu tokom produžetaka, a Šturm je uspeo da regularni deo meča dobije sa 1:0, golom Hojlunda u 27. minutu. Austrijski predstavnik je tako privremeno anulirao minimalan poraz iz ukrajinske prestonice, ali su Kijevljani postigli dva pogotka u dodatnih 30 minuta. Najpre je precizan bio Vivčarenko u 97, a potom i Cigankov u 112. za veliko slavlje u ratom zahvaćenoj zemlji. Šturm je duel okončao sa desetoricom igrača na terenu zbog isključenja Sakarije, a Dinamo će u borbi za elitno takmičenje igrati sa Benfikom, koja je sa ukupnih 7:2 eliminisala danski Midtjiland.

 

 

PSV je savladao Monako sa 3:2, takođe posle produžetaka, pošto je nakon 90 minuta igre na semaforu stajalo 2:2. Gutijeres je "filipsovcima" doneo izjednačenje u 89. minutu utakmice, a "kneževima" je presudio De Jong u četvrtom minutu drugog produžetka.

Holanđani će na poslednjem stepeniku kvalifikacija za elitu ukrstiti koplja sa Rendžersom, koji je na "Ajbroksu" deklasirao Rojal Union rezultatom 3:0 (1:0). Strelci su bili Tavernije sa bele tačke u 44, Čolak u 58. i Tilman u 79. minutu, pa se prednost Belgijanaca od 2:0 iz prvog susreta ispostavila kao nedovoljna.

 

 

Dinamo Zagreb je na "Maksimiru" lako izašao na kraj sa Ludogorecom savladavši ga sa 4:2 (6:3 ukupno), a blago iznenađenje priredio je Karabag koji je pobedio Ferencvaroš u Mađarskoj sa 3:1, te se sa ukupnih 4:2 kvalifikovao u plej-of.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading