Analiza Partizanovih transfera od poslednje titule! Savo napravio revoluciju, Stanoje dovukao istrošenu crno-belu decu u Humsku!

Autor:

Sport

07.08.2022

15:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbalski klub Partizan poslednju titulu, tačnije duplu krunu osvojio je 2017. godine pod vođstvom Marka Nikolića. Od tada, pa sve do danas crno-beli kaskaju za Crvenom zvezdom koja je vezala pet uzastopnih trofeja u Superligi Srbije.

Analiza Partizanovih transfera od poslednje titule! Savo napravio revoluciju, Stanoje dovukao istrošenu crno-belu decu u Humsku!

Foto: Starsport/Ilustracija

Partizan je 2017. godine sa Leonardom i Đurđevićem pregazio celo prvenstvo, Crvenu zvezdu savladao tri puta i podigao duplu krunu.

Crno-beli su u narednim sezonama menjali trenere, dovodili igrače, ali nisu mogli do prvog mesta.

2017/2018

Crno-beli su u kvalifikacije za Ligu šampiona ušli pojačani za Sejdubu Sumu, ali i bez Nikole Milenkovića koji je otišao u Fjorentinu. Partizan je ispao od Olimpijakosa, ali je plasmanom u Ligu Evrope ostvario dobar rezultat izgubvši na proleće u dvomeču od Plzena. "Parni valjak" je ostao bez titule, ali je tadašnji strateg Miroslav Đukić ipak doneo trofej Kupa Srbije u Humsku.

Te sezone Partizan su napustili Nikola Milenković, Leonardo, Uroš Đurđević, Everton Luiz, Milan Radin, Nemanja Mihajlović, Filip Kljajić, kao Dušan Vlahović koji se nije naigrao fudbala u Humskoj. Sa druge strane njih su zamenili novajlije Saša Zdjelar, Slobodan Urošević, Danilo Pantić, Nemanja Miletić, Vladimir Stojković, Ognjen Ožegović, Zoran Tošić kao i Nemanja Antonov i Milan Mitrović.

Republika

Foto: Starsport

Miroslav Đukić

2018/2019

U narednoj sezoni Partizan je smenio Miroslava Đukića usled lošeg starta sezone, a na njegovo mesto je došao Zoran Mirković. Popularni "Batica" je do marta 2019. godine sedeo na klupi kada ga je zamenio Savo Milošević. 

Crno-bele su te godine napustili Marko Jevtović Suma je otišao na pozajmicu u Izrael, Nemanja Antonov i Milan Mitrović. Iz kluba su još otišli i Marko Jevtović Marko Janković i Leandre Tavamba. Partizan je ponovo ostao bez titule, a trofej u kupu odbranio je Savo pobedom u finalu nad Crvenom zvezdom sa 1:0. "Parni valjak" su te sezone pojačali Rikardo Gomeš, Aleksandar Šćekić, Nemanja Nikolić, Mark Valijente, Milan Smiljanić, Goran Zakarić, Gabrijel Ebake i nadaleko čuveni Musa Ndžaj!

Republika

Foto: Starsport

FK Partizan

2019/2020

Pod vođstvom Sava Miloševića Partizan je doživeo pravu revoluciju, pa je i gubitak titule te godine ostao u drugom planu jer su crno-beli imali jak tim koji je igrao atraktivan fudbal i pritom bio konkurentan na tržištu kao i u Evropi. U Humsku su stigli Umar Sadik, Takuma Asano, Bibras Natho, Lazar Marković. Suma je vraćen sa pozajmice, a u klub je još stigao i Igor Vujačić.

Partizan je te sezone napustio Zoran Tošić, Rikardo, Valijente, Svetozar Marković, Danilo Pantić, Nemanja Nikolić kao i Enake.

Republika

Foto: Starsport

Sadik, Suma, Asano - Partizanov atomski napad

2020/2021

Savo je otišao nakon poraza od Vojvodine a u klub je stigao Aleksandar Stanojević. Sadik je ubrzo prodat, Suma stavljen na klubu kao i Banjak, a sve manju minutažu dobijao i Filip Stevanović. Klub je u međuvremenu napustio i Nemanja Miletić. Stanoje je vratio Aleksandra Miljkovića, Miloša Jojića i Svetu Markovića, Ivana Obradovića, a doveo je još i Filipa Holendera, odnosno Bajebeka. Ostao je bez trofeja na kraju te sezone.

Republika

Foto: Starsport

Miloš Jojić

2021/2022

Partizan je naredne sezone doveo Rikarda Gomeša, Kvinsija Meniga, vratio Nemanju Miletića i Danila Pantića, zatim angažovao Marka Živkovića i Sinišu Saničanina. Klub je u međuvremenu napustio Sejduba Suma, a klub su još stigli i Ljubomir Fejsa i Marko Jevtović. Partizan je ponovo ostao bez trofeja, ali je igrao osminu finala Lige konferencija.

Republika

Foto: Starsport

Ilija Stolica na promociji

2022/2023

Stanoje je otišao iz kluba a na njegovo mesto seo je Ilija Stolica. Partizan su redom napustili Miljković, Jojić, Marković, Miletić, Obradović, Zdjelar, Jevtović. 

Crno-beli su doveli solidne zamene u vidu Svete Markovića, Patrika Andradea, Aleksandra Filipovića, Fusenija Dijabatea, Zlatana Šehovića, Kristijana Belića i Andrije Pavlovića. 

Ipak loš start tekuće sezone u Humskoj ne znači da su za sve kriva pojačanja. Najviše je kriv Ilija Stolica koji i dalje sedi na klupi uz podršku uprave. Ostvario je samo jednu pobedu na pet zvaničnih mečeva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading