RADOVIĆ ZAGRMEO: Partizan je dotakao DNO, a biće i još gore - vreme je da neki napuste fotelje u kojima im se osladilo da sede!

Autor:

Sport

03.08.2022

13:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Otvorio dušu za naš portal.

RADOVIĆ ZAGRMEO: Partizan je dotakao DNO, a biće i još gore - vreme je da neki napuste fotelje u kojima im se osladilo da sede!

Foto: Starsport

Miroslav Radović

UEFA je na žrebu u Nionu ponovo spojila Partizan i Dnjepar. Crno-beli će igrati sa ukrajinskim predstavnikom ukoliko eliminišu AEK iz Larnake.

Kada se među navijačima Parnog valjka spomene reč Dnjepar, postoji samo jedna asocijacija, Miroslav Radović.

Proslavljeni fudbaler Partizana je u intverjuu za naš portal prokomentarisao žreb, ali se i prisetio svog čuvenog gola koji je klubu iz Humske doneo plasman u osminu finala Kupa UEFA.

- Svi se sećamo te utakmice protiv Dnjepra i tog gola koji sam dao u završnici. Partizan je tada imao sjajnu ekipu predvođenu trenerom Vladimirom Vermezovićem. Bio je to pravi spoj veoma kvalitetnih iskusnih igrača i nas mlađih. Ipak, tadašnji Dnjepar ne bih poredio sa ovim od danas, uz dužno poštovanje. Bio je to jedan veoma jak tim pun ukrajinskih reprezentativaca, a mi smo napravili podvig izbacivši jednu takvu ekipu. Ukoliko ponovo dođe do duela sa Dnjeprom, nadam se da će Partizan i ovog puta odneti pobedu na terenu.

Crno-beli su te sezone igrali fantastično u Evropi, ali je sjajnu generaciju Partizana zaustavio snažni CSKA. Moskovljani su te sezone i osvojili prestižni evropski trogej.

- Baš tako. Ispali smo tada od CSKA, koji je kasnije i osvojio takmičenje. Bio je to snažan tim predvođen Brazilcima i tadašnjim reprezentativcem Srbije Milošem Krasićem. Tu sezonu ću dugo pamtiti, kao i svi navijači Partizana. Napravili smo veliki skalp izbacivanjem Dnjepra, a dobro smo se pokazali i protiv Moskovaljana.

Posle lepih prisećanja, bilo je vreme da se vratimo u tužnu Partizanovu realnost. Našem sagovorniku bilo je veoma teško da govori o trenutnoj situaciji u voljenom klubu.

- Pokušavam da nađem reč kojom bih mogao da opišem trenutno stanje u Partizanu. Sigurno je da je teško svima nama kojima je crno-bela boja u srcu. Partizan je već posle četiri kola ostao bez titule, to je moje mišljenje, iako je moguće da se situacija nekako preokrene. Mi smo potpuno nemoćni u ovom trenutku. 

Radović je jasan, veliki broj čelnika mora da napusti Humsku 1.

Republika

Foto: Starsport

Jedini koji je, za sada, napustio klub... Ivica Iliev

- Ivica Iliev je napravio moralan čin i uradio ono što je najmanje mogao da učini. Sigurno je da tu ima još dosta ljudi, prepoznaće se oni, koji bi trebalo da krenu njegovim stopama. Ali, izgleda da im se mnogo osladila ta fotelja u kojoj sede već godinama i da im je, očigledno, veoma teško da je napuste.

Malo je legendi i bivših igrača Partizana koji izlaze u javnost da prokomentarišu očajno stanje u kome se klub nalazi.

- Brojni treneri, igrači i legende Partizana su potrošeni u poslednjh nekoliko godina. Na kraju prošle polusezone kada je Stanojević sa njegovim momcima imao pet bodova viška u odnosu na Zvezdu, izašao sam javno i rekao da je on iz tog tima izvukao 150% i da su mu potrebna pojačanja kako bi uspeo da osvoji titulu. Pojačanja nisu stigla, kao ni titula. Još jednom ponavljam, Partizan je u ovom trenutku potpuno nemoćan i boli me što je situacija takva kakva je. Malo je nas koji izlazimo u javnost i govorimo o stanju u klubu - rekao je Radović i dodao:

- Partizan je kao klub dotakao dno. Porazno je stanje u kakvom se nalazi, a nažalost, uveren sam u to da će i bodovna razlika za Crvenom zvezdom biti samo veća i veća i to u istorijskoj sezoni koja donosi direktan plasman u Ligu šampiona. Jasno je da su nam potrebne promene i to što pre. Postoje brojni uspešni i sposobni ljudi koji bi mogli da vode Partizan na pravi način.

Dok fudbalski klub ponire, košarkaški klub se polako vraća tamo gde mu je i mesto.

- Pratim i košarkaški klub. Dolazak Željka Obradovića, najtrofejnijeg evropskog trenera, je veliki vetar u leđa za Partizan. Verujem da će Željko posložiti sve kako treba i da će uspostaviti dominaciju, sličnu onoj iz ere Duška Vujoševića - zaključio je Radović u razgovoru za portal Republika.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
Navijaci

03.08.2022 15:52

Pa svi DIGNITE GLAS ,NAJURITE SIBICERE U FOTELJE. Preigrali su se . Oni sami nece OTICI , profiteri .