PREDSEDNIK NAPOLIJA ZGROZIO PLANETU: Više neću da dovodim Afrikance!

Autor:

Sport

03.08.2022

12:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Reči koje će izazvati buru.

PREDSEDNIK NAPOLIJA ZGROZIO PLANETU: Više neću da dovodim Afrikance!

Foto: Nebojša Mandić

Kontroverzni vlasnik fudbalskog kluba Napoli Aurelio de Laurentis zašao je u polje rasizma izjavivši da više neće dovoditi afričke fudbalere u klub, kao i da je budala što je to u prošlosti činio.

Afrički fudbaleri svake druge godine izostaju iz timova kako bi nastupili na Afričkom kupu nacija, a ove sezone Napoli je u januaru i februaru tako ostao bez pomoći Kalidua Kulibalija, Viktora Osimena i Andrea Zambo Angize.

- Rekao sam agentima da mi više ne pričaju o Afrikancima. Volim ih, ali ako misle da ih angažujemo onda moraju da potpišu dokument kojim potvrđuju da neće igrati na Afričkom kupu nacija. U drugim slučajevima, oni nikad nisu dostupni da igraju za klub, jer imaju to takmičenje, pa onda kvalifikacije za Svetsko prvenstvo - izjavio je De Laurentis, a preneli su brojni italijanski mediji.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Napolija


Predsednik Napolija nastavio je na istu temu.

- Mi smo idioti koji im daju plate, a oni putuju širom sveta da bi igrali za druge - istakao je De Laurentis.

Na meti biznismena i filmskog producenta našla se i UEFA sa njenim takmičenjima.

- Poput idiota igramo 50 utakmica po sezoni. Pet najjačih zemalja moraju da osnuju svoju ligu. Dosta je bilo lažnih takmičenja kao što su Liga šampiona, Liga Evrope i Liga konferencija. Moramo da napravimo nadmetanje koje se igra svake nedelje, a čiji su članovi klubovi iz pet najjačih liga - rekao je De Laurentis.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading