"Kosovo je Srbija" pomirilo posvađane ruske navijače: Podrška srpskom narodu s meča Rubin - Ufa! (VIDEO)

Autor:

Sport

02.08.2022

16:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Navodno, pristalice dva kluba nisu u dobrim odnosima, ali su zajedno skandirale poznati slogan.

"Kosovo je Srbija" pomirilo posvađane ruske navijače: Podrška srpskom narodu s meča Rubin - Ufa! (VIDEO)

Foto: Twitter printscreen/BrigadaDoLevant

Navijači Rubina

Navijači ruskih klubova Rubina i Ufe do prekjuče nisu bili u dobrim odnosima. Ali se ispostavilo da imaju nešto zajedničko, a to je podrška srpskom narodu! Naime, na utakmici tamošnje druge lige pristalice tima iz Kazanja započeli su skandiranje "Kosovo je Srbija", da bi im se gosti iz Ufe ekspresno pridružili. Jedni su uzvikivali "Kosovo", a drugi su uzvraćali sa "Srbija". Povod su, najverovatnije, nedavna dešavanja u južnoj srpskoj pokrajini o kojima su tamošnji mediji izveštavali iz minuta u minut, a što je nateralo navijače da na svoj način podrže srpsku stranu.

Inače, Rubin i Ufa su prošle sezone ispali iz najvišeg ranga takmičenja i sada su u drugoj ligi, s ambicijama da se već dogodine vrate u elitu. To nije prvi put da ruski navijači ističu podršku Srbiji zbog dela otete teritorije. Najčešće to čine pristalice Zenita iz Sankt Peterburga, ali i moskovskih velikana Spartaka i CSKA. Dva kluba, zapravo, imaju bratske odnose s delijama i grobarima i neretko se na tribinama srpskih stadiona mogu videti njihova obeležja. Takođe, treći klub iz glavnog grada Rusije - Dinamo, odnosno njihovi fanovi, pobratimljeni su sa pristalicama OFK Beograda - "Plavom unijom".

Majorka priznala Kosovo!

Španija je jedna od pet zemalja Evropske unije koja čvrsto brani teritorijalni integritet Srbije i ne priznaje lažnu državu Kosovo. Zbog toga je često sebe dovodila u problem, ali se Fudbalski klub Majorka očigledno ne slaže s politikom svoje zemlje. Naime, klub za koji igra reprezentativac Srbije Predrag Rajković podelio je sliku dvojice fudbalera koji nose dres selekcije nepriznate tvorevine, svog igrača Vedata Murićija i fudbalera Napolija Amira Rahmanija, uz poruku "tim Kosova", kojom su nedvosmisleno priznali samoproglašenu država na prostoru južne srpske pokrajine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading