Prosinečki optimista pred prvi meč u kvalifikacijama za elitu: Pjunik nije dorastao, Zvezda ide u Ligu šampiona!

Autor: Vladimir ZOGOVIĆ

Sport

03.08.2022

04:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukoliko eliminiše Jermene, Zvezda u plej-ofu igra protiv boljeg iz dvomeča Makabi Haifa - Apolon Limasol.

Prosinečki optimista pred prvi meč u kvalifikacijama za elitu: Pjunik nije dorastao, Zvezda ide u Ligu šampiona!

Foto: Starsport

Robert Prosinečki

Fudbaleri Crvene zvezda večeras (sreda) na Marakani (20.45, Arenasport premijum 1) dočekuju Pjunik u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona. Legendarni Robert Prosinečki u razgovoru za Republiku tvrdi da će klub za koji je s uspehom nastupao i predvodio ga s klupe eliminisati nedoraslog jermenskog predstavnika. Prvaku Srbije biće to evropska premijera u novoj sezoni pošto je zbog sjajnih rezultata minulih godina preskočio uvodne runde kvalifikacija i bio u povlašćenom položaju na žrebu.

DOBAR PRAVAC

Ujedno, crveno-beli nakon četiri kola Superlige imaju stoprocentan učinak s gol-razlikom 17:1, što dodatno hrabri armiju njenih navijača.

- Očekujem da Zvezda prođe. Ima dobru ekipu, vidim da to ide u dobrom pravcu. Verujem da idemo dalje u naredno kolo kvalifikacija. Mislim da Pjunik nije dorastao Crvenoj zvezdi. Nema većeg motiva od igranja u Evropi. To je najbitnija stvar za ovdašnje klubove. Klub kao što je Crvena zvezda to zaslužuje - počinje priču Veliki Žuti.

Republika

Foto: Starsport

Robert Prosinečki

Ukoliko i u revanšu u Jerevanu 9. avgusta ostvari pozitivan rezultat, Zvezda će u plej-ofu za plasman u Ligu šampiona igrati protiv boljeg iz dvomeča Makabi Haifa - Apolon Limasol. U slučaju neuspeha, crveno-beli će u plej-of za Ligu Evrope protiv poraženog iz duela između moldavskog Šerifa i češkog Plzena.

EVROPA MERILO

- Tekuća sezona jeste istorijska zbog direktnog plasmana u Ligu šampiona, ali eventualni plasman u grupnu fazu je merilo. Mislim da je ova utakmica s Pjunikom najvažnija ove sezone jer bi se trijumfom obezbedila grupna faza Lige Evrope. Važno je da se nastavi kontinuitet igranja u evrokupovima. A posle u plej-ofu za Ligu šampiona šta bude, biće - dodaje Robi, koji ima samo reči hvale za trenera Stankovića:

- Deki je super lik. On je jedan dobar i posvećen trener i rezultati govore u njegovu korist. To ne kažem samo zbog titula u domaćem šampionatu, već se to vidi na utakmicama Zvezde u Evropi. Napravio je dobru ekipu koja može svima da se suprotstavi. To je ono što su u upravi hteli, ono što su navijači u Beogradu priželjkivali.

DEKI OPREZAN: PRESUDAN MEČ ZA NAS

Republika

Foto: Starsport

Dejan Stanković

Dejan Stanković, trener Crvene zvezde, ističe važnost dvomeča s Jermenima.

- Pjunik možda nije favorit, ali videli smo brojna iznenađenja u kvalifikacijama ovog leta. Mnogo smo se spremali za ovaj dvomeč. Očekujemo pun stadion, dobru igru i uradićemo sve da prođemo. Samo me zanima cilj, nije mi važno na koji način. Ovaj meč je za nas presudan. Moramo da budemo strpljivi, očekujem baš jak otpor Jermena - rekao je Deki.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading