Poketino udario po Pari Sen Žermenu: U Parizu s vrata očekuju da osvojiš Ligu šampiona, a u Sitiju veruju istom treneru sedam godina (FOTO)

Autor:

Sport

01.08.2022

21:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Argentinski stručnjak dobio je otkaz u "svecima" 2. jula 2022. godine posle osvojene Lige 1, Kupa i Superkupa Francuske, a ostaje bez posla jer nije uspeo da se okiti titulom prvaka Evrope.

Poketino udario po Pari Sen Žermenu: U Parizu s vrata očekuju da osvojiš Ligu šampiona, a u Sitiju veruju istom treneru sedam godina (FOTO)

Foto: Tanjug/AP

Maurisio Poketino

Maurisio Poketino (50), nekadašnji trener Pari Sen Žermena uporedio je situaciju u Mančester sitiju i "svecima".

Postoje klubovi kao što su Liverpul ili Mančester siti, koji imaju dugoročne projekte i daju šansu ljudima da ih ostvare. Uvek ću praviti takva poređenja. Mi u PSŽ-u smo osvojili titulu prvaka Francuske sa 15 bodova više od drugog, ali kada smo ispali od Real Madrida znali smo da će biti problema. Siti je isto izgubio od Reala, primio je tri gola u pet minuta, a sledeće nedelje je – kupio Holanda. Dao je priliku svom treneru za novi pokušaj, da nađe rešenja i osvoji prvenstvo Engleske, kao što smo mi uzeli trofej u Francuskoj – rekao je Poketino.

 

 

Bivši strateg Espanjola, Sautemptona i Totenhema smatra da je u Parizu veći pritisak.

Projekti su različiti. Dok u Sitiju sedam godina veruju istom treneru, u PSŽ-u očekuju da čim dođeš, s vrata osvojiš pehar. I to onaj Lige šampiona, ne domaćeg prvenstva. Drugačije je i ja sam to prihvatio. Ovo što sada govorim nije kritika. Kada smo došli u Pariz, znali smo da moramo da probamo da osvojimo Ligu šampiona ako želimo da nastavimo da radimo na našem projektu - zaključio je argenski stručnjak.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Maursio Poketino

Maurisio bio je trener PSŽ-a od 2. januara 2021. godine do petog jula ove godine i na 84 utakmice, ostvario učinak od 55 pobeda, 15 remija i 14 poraza.

Poketino je osvojio Superkup Francuske 2020. godine, nacionalni Kup u sezoni 2020/21 i Ligu 1 prošle sezone.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Maursio Poketino

Argentinca je na klupi zamenio Kristof Galtije (55) koji mu je uzeo titulu sa Lilom u sezoni 2020/21.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading